Полицаи от Шесто Районно управление на Столичната дирекция на вътрешните

...
Полицаи от Шесто Районно управление на Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

Задържаха мъж по сигнал за насилие над куче

Полицаи от Шесто Районно ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) задържаха мъж по сигнал за принуждение над куче в ж.к. „ Бъкстон “, оповестява Министерство на вътрешните работи на уеб страницата си, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Около 16:00 часа през вчерашния ден представител на фондация, работеща в помощ на животните, подал сигнал в полицията, че в обществените мрежи се популяризира видеозапис на мъж, който демонстрира свирепост към куче. Посочен бил и хипотетичен причинител на действието.

Веднага са подхванати полицейски дейности. Установено е, че кучето не е потърпевшо съществено. Извършителят на действието е 36-годишен гражданин на квартала, прочут на органите на реда. Той е арестуван за период до 24 часа. Работата по изясняване на всички обстоятелства продължава в границите на формираната кореспонденция. Събраните материали ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.

През последните три години над 1060 са записаните от Министерството на вътрешните работи (МВР)престъпления против животни. Разкрити са 141 или малко над 13%. Това стана известно от отговор на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на въпрос, насочен от депутата Христо Терзийски.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР