Полицаи от РУ-Велинград са задържали нелегален дървосекач, стрелял с незаконен

...
Полицаи от РУ-Велинград са задържали нелегален дървосекач, стрелял с незаконен
Коментари Харесай

Арестуваха нелегален дървосекач, стрелял с боен пистолет по горски във Велинград

Полицаи от РУ-Велинград са задържали незаконен дървосекач, стрелял с противозаконен револвер по горски жандарм, оповестява кореспондентът на bTV в района, базирайки се на информация от Министерство на вътрешните работи.

Сигналът за стрелбата е бил подаден през нощта на четвъртък против петък. 55-годишният горски жандарм Б.К. от село Драгиново съобщил, че е бил атакуван от негов съселянин.

Към мястото били ориентирани неотложно екипи на полицейското ръководство във Велинград. Пристигайки, чиновниците на реда открили, че в местността Крайка край селото лесничеят засякъл 56-годишния си съселянин А.М. в миг на противозаконна сеч.

При осъществяването на инспекцията дървосекачът извадил военен револвер и създал изстрели по посока на горския жандарм. След това се нахвърлил към него и му нанесъл удари с оръжието в главата и избягал.
Скандална сеч – берачи на липов цвят отрязаха 37 дървета Нарушителите от Добричко са арестувани
Лесничеят не е потърпевш съществено, пристигналият на мястото медицински екип не открил попадения в тялото му при стрелбата, а единствено повърхностни пострадвания от ударите с оръжието.

Целия периметър към селото и прилежащата гора били блокирани от екипи на охранителна и престъпна полиция.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Не след дълго по време на огледа е открит пренебрегнат револверът, който се оказал военен „ Макаров “ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион.

Часове по-късно екипите засекли и задържали нападателя. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик на А.М. е продължен периода на задържане със 72 часа. Повдигнато му е обвиняване за опит за ликвидиране на длъжностно лице.

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. Работата по случая продължава, води се досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР