Полицаи и пожарникари от цялата страна се събраха на пореден

...
Полицаи и пожарникари от цялата страна се събраха на пореден
Коментари Харесай

Полицаи и майки се сблъскаха на протест


Полицаи и пожарникари от цялата страна се събраха на следващ народен митинг в центъра на София. Майки от „ Системата убива “ взеха решение да провеждат контрапротест, тъй като униформени се държали нападателно с тях по време на митингите им през лятото.

Така двата митинга съвсем се сблъскаха в Триъгълника на властта.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са недоволни от обещаното им нарастване на заплатите с15% и желаят покачване с 30 на 100. От министерството обаче обявиха, че към този момент няма досастъчно финансов запас.

Униформените подредиха на стълбите пред Партийния дом своите каски и алегорично демонстрираха, че всекидневно са на първа линия при борбата с епидемията от коронавирус.

В Закона за държавния бюджет за следващата година бе гласувано 15% нарастване на възнагражденията в системата от от 1 януари. Полицаите обаче желаят по-високи заплати, тъй като считат, че са на първа личия при битката с ковид.

На метри от протестиращите служители на реда пристигнаха на проява майки от „ Системата убива “. „ Поради неприемливо държание, несъответстващи дейности, бездействия, обиди от страна на служителите на реда към протестиращите, в това число и потреблението на физическа мощ подбудена от озлобяване, взехме решение да организираме контрапротест! Между двата митинга на служителите на реда се видя, че те се борят единствено за повече пари, само че не и за действителна промяна на системата “, оповестиха майките във Facebook.

С включени сирени на служебните си автомобил и служителите на реда от Благоевград стачкуваха алегорично в символ на поддръжка към националния митинг на сътрудниците им, заяви БГНЕС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР