Политологът Цветанка Андреева заяви пред БНР, че шансът или провалът

...
Политологът Цветанка Андреева заяви пред БНР, че шансът или провалът
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Шансът за предсрочни избори е по-висок от този за кабинет

Политологът Цветанка Андреева съобщи пред БНР, че шансът или неуспехът за сформиране на държавно управление ще бъдат напълно в ръцете на парламентаристите. " Отиваме към избори. Колкото по-неясни стават структурата и дебатът, колкото повече се уголемяват групите, лидерските срещи, толкоз повече отиваме към следващите предварителни избори. Шансът за предварителни избори е по-висок от шанса за кабинет ", посочи тя. 

" Срещи, ротации, работни групи, стратегии - това е добре, в случай че служи за улеснение на търсене на общ път за сформиране на кабинет. Но това от ден на ден стартира да наподобява на избавително търсене по какъв начин да се удавят проблемите в организации, в процедурни хватки ", означи Андреева.

И добави, че не е неосъществим кабинет - с ясно декларирана партийна поддръжка сред първите и вторите. 

" В Народното събрание евро-атлантизмът има гневни съперници в реториката на " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Опозицията е налице. Евро-атлантическият консенсус не се случва, само че това не значи, че не съществува ". 

Политологът акцентира, че когато се приказва за партньорство с ГЕРБ, методът би трябвало да е по-уверен, тъй като това ще е равноправно партньорство. 

Според нея, в случай че българските политици не са в положение да изпълнят със смисъл изпълнителната власт, то тогава кой им дава право да пипат в правосъдната власт. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР