Политологът доц. Стойчо Стойчев коментира консултации за въоръжаване на Украйна,

...
Политологът доц. Стойчо Стойчев коментира консултации за въоръжаване на Украйна,
Коментари Харесай

Стойчев: Предложението на ДБ за въоръжаване на Украйна ще покаже популизма на ПП и ИТН и липсата им на позиция

Политологът доцент Стойчо Стойчев разяснява съвещания за въоръжаване на Украйна, които стартира Демократична България и реакциите на останалите съдружни сътрудници.

„ Различната позиция сред Демократична България и Българска социалистическа партия демонстрира цивилизационен разлом – два свята, в които се вижда към кого повече дърпат партиите. За мен значимото в тази ситуация е българските гласоподаватели да видят по какъв начин се държат популистките планове „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “. Те нямат позиция и в никакъв случай не биха я имали, тъй като е елементарно да си популист, когато би трябвало да печелиш избори и критикуваш " корумпираните ръководещи ", бидейки на страната на справедливия народ. Съвсем друго е, когато започнеш да управляваш. Тогава с популистка изразителност мъчно става. Когато управляваш, би трябвало да взимаш сложни решения, които безусловно ще те лишат от половината ти електорат. В момента тези партии демонстрират, че не могат да ръководят. Не взимайки решения, демонстрират, че не желаят да губят гласоподаватели, макар че не сме в предизборна обстановка “, съобщи Стойчев пред Нова нюз.

„ Въпросът не е да си вършим добре сметката с оглед за бъдещето, тъй като сходна позиция, когато някой е атакуван, е много цинична. Русия и Украйна не са равнопоставени. Реториката, че в случай че помогнем на нападната страна, ще влезем във война, беше на президента Радев и оттова нататък целият спор се промени “, разяснява политологът.

„ Управляващите, когато идват, са с претенцията, че са по-добри от предходните. До момента се оправят до толкоз, доколкото можем да поемаме дълг, който да емитираме на естествена цена. Това в един миг обаче ще свърши. Все едно да теглиш бързи заеми, с цел да си купуваш водка и сирене от магазина, задлъжняваш, а в това време пари от на никое място не идват. Идеята не е да се раздават средства на калпак, а по какъв начин по-късно те могат да доведат до възвръщаемост. Моята рецензия и към Борисов беше, че се говореше за „ асимилиране на средства “, което значи „ харчене “. И при предходните ръководства, и освен това липсват вложенията ", сподели още Стойчев. Той е безапелационен, че меморандума за $1 милиарда с Gemcorp е следващият пиар и пушилка, каквато видяхме предходната година със завода за електрически автомобили и попита реторично къде е заводът за коли.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР