Политиците в България трябва да започнат да си говорят. Заявките

...
Политиците в България трябва да започнат да си говорят. Заявките
Коментари Харесай

Илияна Йотова очаква партиите да си говорят повече в следващия парламент


Политиците в България би трябвало да стартират да си приказват. Заявките са за научени уроци, за повече разсъдък и мъдръст. Очаквам по-добър разговор сред партиите след идващите избори. Това разяснява в изявление за БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Важното е какво вършим със страната си през идващите месеци, тъй като целият свят навлиза в рецесия след толкоз тежката пандемия. Ще има съществени обществени проблеми. Аз бих застанала и бих желала да бъда част от това болшинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има устойчиво държавно управление, което мисли за тях, сподели Йотова. Така че страната да върви напред и да се развива - и посредством стопанската система ни, посредством Плана за развиване, и че тези стъпки ще ги вършим дружно с хората. Смятам, че идващите месеци България може да реализира доста. Това е нашето обръщение и като президентска двойка, което ние в никакъв случай не сме изоставяли, добави вицепрезидентът.

Тя предвижда, че след новите парламентарни избори на 14 ноември политическите сили ще стигнат до разговор, който да докара до сформиране на постоянно държавно управление.

Аз бих застанала и бих желала да бъда част от това болшинство, което да даде гаранции на хората, че не са изоставени, че има кой да намерения за тях, че колкото и да е сложна и тежка интернационалната обстановка от позиция на цени, от позиция на загуба на обществени права, има постоянни хора, които са добре готови и в държавно управление, и в парламент, от който зависи това, и те мислят за тях и оферират ограниченията, които ще бъдат удачни, акцентира Йотова.

Вицепрезидентът уточни, че доста скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги поддържа като кандидатпрезидентска двойка за идните избори.

" Очаквам да има разнообразни кандидатпрезидентски двойки, аз не недооценявам никого. Моята мощ е в това, че умея да чувам хората. Аз имам вяра в битката на хрумвания, ние ще чакаме невъзмутимо всички претенденти и несъмнено, че ще създадем най-хубавата акция. Като се надявам да има и положителни диспути. Това ще бъде доста комплицирана акция - всеки ще се пробва да стартира своите послания, ще бъде доста мъчно да се отсее всичко. Избори две в едно - по този начин се реши, с цел да не се харчат непотребни пари. Това е за мен положителното решение. С всеки конкурент ще желая да приказвам какво следва на България и какви са значимите решения в тази посока ", уточни още пред БНР вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

По думите ѝ е доста значимо какво вършим в най-скоро време с Плана за възобновяване и резистентност и с комплекса " Марица Изток ".

Йотова разяснява и тематиките за независимостта на българите в чужбина и зависимостта от България.

България продължава да бъде под мощен европейски напън да се откаже от ветото си върху договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, счита тя.

В същото време, съгласно нея, в Европейски Съюз има все по-голямо схващане за настояванията на София към Скопие, свързани най-много с правата на хората с българско съзнание.

Вицепрезидентът уточни няколко разновидността българските претенции да станат част от рамката на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония: " Дали тези условия, които ние слагаме, ще бъдат още в първата глава, или ще бъдат записани и ще минават като алена нишка през целия преговорен развой, или ще бъдат изведени най-после в обособена 36-а глава, това е въпрос и на изработването с изискванията и с това, че ще се вземе поради българската позиция ".

Въпросът ще бъде обсъждан на идната през октомври среща " ЕС-Западни Балкани ", проведена от Словенското ротационно председателство на Евросъюза.

„ Честит празник на всички българи от целия свят! И на всички сътрудници от БНР! Но в случай че някой Ви каже, че е приключил цялата работа за общите политики с нашите сънародници зад граница, този човек се пробва да заблуди, има още доста какво да се направи “, сподели пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Имане нещо доста хубаво, което следя последните две години – българите зад граница са част от събудената България. Те са хора, които не просто следят, а са дейни участници в събитията тук и се пробват да дадат от своя опит на открито. Тези хора даже поучават децата си да се върнат тук и да оказват помощ за развиването на страната ни. Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, без значение какъв пост заемам и ще заемам и отсега нататък – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от епохи насам. Моя отдавнашна фантазия, подготвена към този момент и като план, единствено би трябвало институциите да го направят- това е основаването на Български културен институт. Защото това е пътят на връщането на позициите на страната ни зад граница ", съобщи още Илияна Йотова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР