Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция

...
Политици от България са предупредил Васил Божков за готвената акция
Коментари Харесай

Божков предупреден от политици за акцията срещу него

Политици от България са предизвестил Васил Божков за готвената акция против него, по тази причина той е напуснал страната дни преди интервенцията през 2020 година. Това разкри в Софийския градски съд прокурор Ангел Кънев.

" Особена незаконна непримиримост ", сподели Кънев за активността на Божков. Той бил подстрекател на над 300 длъжностни закононарушения. С тях, посредством невнасяне верния % държавна такса и налози от хазарта активност страната била ощетена с над 500 млн. лв.. За задачата подкупва членове на закритата към този момент Държавна комисия по хазарта, даже неин ръководител - Огнемир Митев. Той се срещнал с Божков незабавно след избирането си. Приемал подкупи и стопирал издаването на лицензи на хазартни компании, съперници на Божков. Дори изработил нови правила. По тях събирал от Божков 20% от разликата сред залозите и изплатените облаги, вместо 15% от всички залози, както е по закон. Именно по този начин Божков не внесъл 500 млн. налози. Преди Митев да стане началник на комисията, Божков плащал по закон.

След контакта с Митев, Божков извикал Цветомир и Боян Найденов, и им споделил, че е уредил да не получат лиценз за
хазарт. Дори Огнемир Митев извикал техен представител. Обяснил му, че няма да даде лиценз, до момента в който не си уредят връзките с Божков. Затова брататята му трансферирали 60% от сдружението и още на идващия ден взели лиценз. 

За услугите Божков плащал по 10 000 лв. дневно на Митев. Подобно противоречие било намерено и при негова проверка. След като Митев бил заменен, Божков потърсил контакт с Мария Филипова, която заела поста. Искал от нея да лишава лицензи на съперници, предположил на дамата подкупи и даже " популярност ". Това щяло да стане посредством медиите, които Божков имал.

Предупредил няколко души, че в случай че не го слушат, че последват ориста на Манол Велев. Той бе прострелян в главата през 2007 година Божков има обвиняване за подбуждане към убийството на мъжа на Весела Лечева.

Прокурор Кънев желае арест на Божков единствено по делото, по което той е упрекнат, че е бил водач на тайфа, работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР