Политиката към Украйна няма да се смени, ако републиканците спечелят,

...
Политиката към Украйна няма да се смени, ако републиканците спечелят,
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Ако Тръмп се върне, в САЩ ще дойдат тоталитарни тенденции

Политиката към Украйна няма да се смени, в случай че републиканците завоюват, счита Поптодорова

" На карта е заложено болшинството на демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати. Висока е вероятността демократите да изгубят Камарата на представителите ". Това съобщи в ефира на  Елена Поптодорова – някогашен дипломат на България в Съединени американски щати.

Тя разяснява изборите в Съединени американски щати за Камара на представителите, една трета от Сената, както и законодателни органи, основни прокурори и губернатори в 36 щати. „ Това е локалната власт. Ще си спомним драмата от преди 2 години ”, сподели Поптодорова, припомняйки оспорваната борба сред главните партии – Републиканци и Демократи.

„ Смята се, че в случай че Тръмп като водач на републиканците се върне, това значи, че  ще дойдат тоталитарни трендове ”, изясни дипломатът.

„ Ако и двете камари попаднат в републиканците, това ще затрудни активността на президента Байдън, който ще има опция единствено да постанова несъгласие ”, сподели някогашният ни дипломат в Съединени американски щати.

„ Исторически това са най-скъпите избори – 17 милиарда $ са излети. Това са първите избори след смяна на електоралната карта. Там на всеки 2 години има броене, взаимозависимост от това се дефинират изборните региони ”, сподели Поптодорова.

„ Ако Тръмп (републиканците – б.р.) пристигна на власт, това надали ще е радикална смяна на политиката към Украйна, тъй като тези решения се взимат двупартийно. И двете партии съставляват съобразни обединения. Политиката към Украйна няма да се смени, ще има вътрешни конфликти в какво да се показва помощта ”, разяснява Поптодорова дали при смяна на политическите играчи в Съединени американски щати ще има смяна в политиката към Украйна.

След като през юли Върховният съд анулира опцията за аборт на дамите след 15-ата седмица, главната тематика на тези избори се промени. „ Това беше горещата тематика на демократите до преди 20-ина дни. Този сюжет „ изтъня ” и стопанската система е стана по-актуална тематика ”, сподели Поптодорова.

„ Няма настоящ президент на Съединени американски щати, който да е свален с процедура на импийчмънт. Никсън се отдръпна самичък ”, сподели Поптодорова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР