Политическото ръководство на МВР застана зад исканията на полицаите за

...
Политическото ръководство на МВР застана зад исканията на полицаите за
Коментари Харесай

Ръководството на МВР застана зад исканията на полицаите за повече пари

Политическото управление на Министерство на вътрешните работи застана зад настояванията на служителите на реда за по-високи заплати, а те в това време оповестиха подготвеност за народен протестен протест на 12 юни.

„ Обявили сме изрично от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, че заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации в министерството за повишение на приходите. Всички виждаме каква е ситуацията и че с досегашните заплати просто става мъчно ”. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев във връзка готвените митинги на служителите на реда, представен от Българска телеграфна агенция.

По негови думи има неща, които в границите на министерството не могат да се решат. „ По отношение на плануваните промени – процесът върви доста ритмично и една огромна част от уговорките към този момент са изпълнени. Със синдикатите – общественият контакт не е преустановяван. Провеждаме срещи, на които обсъждаме всички проблеми ”, акцентира той.

Според него е належащо нарастване на бюджета на ведомството, което да разреши погашение на по-високи трудови хонорари. Това обаче може да стане единствено с решение на държавното управление. " Всички чакаме актуализацията на бюджета. Казвам, че е допустимо да има повече пари, само че не мога да се наемам от по кое време и с какъв брой % ще бъде нарастването ", заяви Темелакиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР