Политическото поле, в което се опитва да влезе Иван Гешев,

...
Политическото поле, в което се опитва да влезе Иван Гешев,
Коментари Харесай

Ружа Смилова: Политическото поле, в което се опитва да влезе Иван Гешев, е пренаселено

Политическото поле, в което се пробва да влезе Иван Гешев, е пренаселено и то от много време, разяснява пред БНР политологът Ружа Смилова.

" Помним доста сходни политически поръчки, а и осъществени планове, всеки един от които прекосяваха през сходна траектория - ясно заявяване на позиция срещу корупционния модел на ръководство в страната, потребление на активите, насъбрани от това, известността, за обслужване в края на краищата на ползите на същата тази власт, за която е влезнала партията със поръчката да ги подлага на критика, да ги заменя и така нататък Гешев не прави нищо кой знае какъв брой ново ".

Според нея това, с което Гешев би влезнал в политиката, е извънредно неприятен товар. Тя счита, че тази поръчка няма да бъде призната съществено от жителите.


" Видяхме какъв брой гъвкави са и ГЕРБ, и Движение за права и свободи. Така че дали той ще бъде техен конкурент или възможен предстоящ сътрудник - ще забележим, виждали сме го в предишното неведнъж, тази траектория е добре проиграна ", разяснява политологът в изявление за предаването " Преди всички ".

" Изглежда, че има някаво съгласие сред ГЕРБ, Движение за права и свободи от една страна и президента Радев, че статуквото в правосъдната система такова, каквото сега то е, с този Висш съдебен съвет, който бързо се освободи от към този момент неуместния Гешев и одобри един по-удобен за момента изпълняващ длъжността основен прокурор, ги устройва и не са подготвени на по-резки придвижвания в посока смяна на модела на ръководство като цяло, само че и във връзка с правосъдната система ", изрече мнението си Ружа Смилова.

Тя означи, че има гласовити представители на демократичната общественост, които показват остро противоречие с посоката, по която се движи Демократична България като част от обединението ПП-ДБ, а точно че са склонни да организират диалози с подкрепили кабинета, въпреки и неучастващи директно в него, представители да вземем за пример на Движение за права и свободи, само че и на ГЕРБ.

" Е ли това легитимиране на тези политически играчи - може и по този начин да бъде тълкувано. Но в политиката без водене на диалози не може да бъде реализирано нищо. Ако някой желае да направи нещо и да извърши поръчката за смяна, изключително в тази ситуация, когато това изисква конституционно болшинство, належащо е провеждането на диалози. Това не значи единодушие или приемане на позицията на съперника ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР