Политическото напрежение между бившите управляващи от ГЕРБ и опонентите му

...
Политическото напрежение между бившите управляващи от ГЕРБ и опонентите му
Коментари Харесай

Политически дрязги вкараха в безредие новия парламент

Политическото напрежение сред някогашните ръководещи от ГЕРБ и съперниците му предстоящо забави съществено работата на новото 45-о Народно заседание. Редовното му съвещание в петък стартира от 10 часа и до обед мина във всевъзможни разногласия, без да стартира работа всъщност.

Най-напред се стартира с въпроса за оставката на държавното управление на Бойко Борисов, която беше подадена в Народното събрание в четвъртък. От ГЕРБ настояха, че няма учредения да бъде гласувана в този момент, защото министрите в оставка и сега не престават да извършват отговорностите си. " На този стол би трябвало да пристигна този, който е подал оставка. Не съм сигурен дали не е изработен прелом в страната. Някой да го е виждал ", иронично отвърна депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Тома Биков от ГЕРБ разгласи цялата процедура за „ смешна ”, поради което възмутена скочи Мика Зайкова от „ ИТН ”: " Г-н Биков, вие обидихте конституцията и законите на тази страна! Оставката би трябвало да се гласоподава! Не можете да наричате текстовете на конституцията смешни! " Съпротивата на ГЕРБ беше сломена и въпросът влезе в дневния ред на Народното събрание.

С това обаче драмите не завършиха. Новите обединения в Народното събрание желаеха да бъде импортиран в Народното събрание Националният проект за възобновяване и резистентност. Бившите ръководещи скочиха, че проектът към този момент е налице. Опонентите им обаче се усъмниха, че това, което е импортирано в Народното събрание, е нужното. Борислав Сандов от " Демократична България " разгласи, че в деловодството на Народното събрание има единствено една презентация, а ядосанията Александър Ненков от ГЕРБ му отвърна, че може да си го потърси в интернет.

След което пристигна редът на освобождението на Националния действен щаб (НОЩ). Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Изправи се! Мутри вън! " жигосаха решението на Борисов като демонстрация на безнаказаност, която ще остави здравната рецесия без ръководство. Без никаква логичност депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова обърна всичко към неспазването на противоепидемичните ограничения в пленарната зала. " В тази зала се разрешава да стоят хора без маски, демонстративно, пред българските жители, които ни гледат ", разгласи Дариткова. Появи се и здравният министър Костадин Ангелов, който съобщи, че отговорността за ограниченията против рецесията е негова работа, а НОЩ е просто консултативен орган.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР