Политическо напрежение на тема Енергетика и разнобой между партньорите в

...
Политическо напрежение на тема Енергетика и разнобой между партньорите в
Коментари Харесай

ПП-ДБ против извънредното заседание в петък, ГЕРБ реагираха с обвинения за зависимости

Политическо напрежение на тематика „ Енергетика ” и разнобой сред сътрудниците в ръководството. ПП-ДБ изрично се опълчиха на концепцията за изключително съвещание на депутатите този петък, което беше поискано от ГЕРБ и Движение за права и свободи. От ГЕРБ реагираха остро с обвинявания за зависимости.

А в ефира на „ Здравей, България ” икономическият министър Богдан Богданов беше безапелационен - не е ясно нито по кое време, нито дали ще има отстъпка от 73 стотинки върху горивата.

След като нощес получили предложенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи за промени в Закона за енергетиката, през днешния ден ПП-ДБ завиха, че не утвърждават.

„ Не бяха изчистени нито за дерогацията, нито за складовете ”, съобщи Кирил Петков. Според него предложенията за отпадане на дерогацията за съветския нефт „ са писани на коляно ”. „ Нямаше нищо за тези 73 стотинки ”, добави Петков.

Петков: Предложенията за отпадане на дерогацията за съветския нефт са писани на коляно

„ Трогателно е, че тези, които до оня ден „ плющяха карти ” с „ Лукойл ” през днешния ден са най-големите врагове. Ние поддържаме предложенията, само че действителностите са, че „ Лукойл ” дължат доста повече от цитираните милиарди. Само че те бяха насъбрани по времето на тези, които през вчерашния ден подлагаха на критика ”, съобщи Ивайло Мирчев, Демократична България.

А откакто оповестиха предложенията за популистки и предизборни, приканиха да не бъде свиквано изключително съвещание преди вота в неделя.

„ Призоваваме Росен Желязков да не насрочва изключително съвещание, всички тези проблеми няма спънка да бъдат разисквани в първия ден след първия тур ”, съобщи Атанас Атанасов, Демократична България.

Отговорът на ГЕРБ последва стремително.

„ Хранилката ” на „ Лукойл ”, се оказва, че е много по- огромна в сравнение с предполагахме. Оказва се, че има ръководители на групи и министри ”, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ.

Според него ПП-ДБ не са съумели да разчетат предложенията им, които включват и помощта от 73 стотинки за литър гориво.

„ Текстът гласи, че от 31 октомври държавното управление би трябвало да стартира да събира пари от „ Лукойл ”, по близо 3 милиона дневно, и да разпределя по стратегии въпросните 73 стотинки ”, сподели Добрев.

ГЕРБ не отстъпват от настояването си Народното събрание да заседава изключително в петък.

„ Ще има изключително съвещание, ще бъде планувано. От него ще си проличи кои групи ще бъдат на „ хранилката ”, сподели Добрев.

В изключителното съвещание с изключение на ветото на президента ще прегледат и други енергийни промени - като анулация на решението 100 % от горивата да се съхраняват в хранилища в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР