Политическият сезон изглежда добре. Аз не съм очаквал в началото

...
Политическият сезон изглежда добре. Аз не съм очаквал в началото
Коментари Харесай

Стойчев за пилоните и Радев: Бог не обича високите места и ги руши, натам отива и евентуален президентски проект, ако заиграва с национализма

" Политическият сезон наподобява добре. Аз не съм очаквал първоначално да се случат някакви драми, поради драматизма, който по принцип има в реториката. Прави усещане по-обраната позиция на президента, който през последните дни сякаш малко поомекна, което му приляга, тъй като институцията, която съставлява, би трябвало да търси взаимни отстъпки и разговор, а не да е на нож с политическите партии от болшинството в Народното събрание ". Това съобщи пред Нова нюз политологът доцент Стойчо Стойчев.

" Полемиките сред главните политически сили са нужни, тъй като в случай че те мълчат, ще приказва някой различен като президентът, Корнелия Нинова и " Възраждане ", да вземем за пример. Това ще ги институционализира като законни съперници в системата. Докато огромните обединения си приказват, за останалите няма внимание и излизат отвън периферията. Свикнали сме в нашата партийна система много постоянно да се сменят желанията на гласоподавателите. Ясно е, че за някои партии електоратите са по-мобилизирани, в сравнение с при други. Електоратът на ГЕРБ е много по-твърд, до момента в който при Политическа партия има хора, които вземат решение да гласоподават в последния миг. Над 2/3 от депутатите в Народното събрание поддържат позицията на страната ни по отношение на Украйна. Алтернативата на това са 25-27%, които отиват вкупом при " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Това са процентите, на които може да разчита Румен Радев, в случай че тръгне да прави по тази линия политически план. Той просто ще изсмуче гласовете от Българска социалистическа партия и от " Възраждане " най-много, както и от Има Такъв Народ, които можем да определим като пропрезидентски ", разяснява политологът.

" Ще употребявам, че през днешния ден е огромният християнски празник Кръстовден, с цел да обърна внимание на последните президентски обсесии с високите пилони. В Стария завет има едно изключително отношение към високите места - Бог не ги харесва и ги унищожава. Ако мога да употребявам алегорията, мога да предвещая не положителни резултати на сходни планове, които се базират на подобен вид националистически упоритости на президента ", сподели още Стойчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР