Политическият интерес на мнозинството и на партиите е свързан с

...
Политическият интерес на мнозинството и на партиите е свързан с
Коментари Харесай

Политолог: Ротацията все пак ще се случи

Политическият интерес на болшинството и на партиите е обвързван с това да няма нови избори. Това е политическата логичност, само че в политиката не всичко е подчинено на нея. Има и доста страсти, които много постоянно диктуват дневния ред. Това сподели политологът Димитър Ганев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

В последните няколко дни са се споделили тежки думи от всички страни и това няма по какъв начин да не породи вълна от следващи отговор. „ При утайване на подобен вид отрицателни връзки може да се получи обстановка, в която просто към този момент не можеш да останеш в болшинство ", разяснява политологът.

Меморандумът е опит за начало на договарянията от страна на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. Той е изработен и препоръчан за разискване не по най-хубавия метод, означи Ганев. „ ПП-ДБ добре осъзнават, че за оставането в това държавно управление те би трябвало да имат нов дневен ред. Този документ е съдружно съглашение - по този начин наподобява съдружното съглашение, те просто не желаят да се назовават коалиция. Коалиционното съглашение е добра вест, това е стъпка в вярната посока, тъй като то формулира явен принцип на взимане на решения, ясна стратегия. Поради неналичието на този документ през първите девет месеца имаше доста гафове в информационен проект ", напомни той.

Спорът за поста външен министър съгласно Ганев е подценяван. „ Ако ГЕРБ резервира поста, на ПП-ДБ ще им бъде отрязана институционалната връзка със западните сътрудници, която е изключително значима за тях. ГЕРБ ще имат съвсем монопол ", разяснява политологът.

Според политолога Любомир Стефанов ротацията въпреки всичко ще се случи, въпреки и не на в началото оповестената дата 6 март. Коалицията няма да се разпадне, съобщи той.

Той разяснява свадите сред политическите водачи от последните седмици. „ За страдание това е следващото събаряне на политическото равнище. Ако приемем, че равнището леко се беше повдигнало, то през последните дни то беше натикано на кота -2, тъй като страстите явно надвиват. Дълго време те не са си говорили. Хипервентилирани са и търсят метод да освободят напрежението ", изясни Любомир Стефанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР