Политическият инат ни доведе до тук, защото това, което днес

...
Политическият инат ни доведе до тук, защото това, което днес
Коментари Харесай

Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие

Политическият дебелоглав ни докара до тук, тъй като това, което през днешния ден се предлага от Политическа партия в действителност е неубедително повтаряне на това, което ние предложихме. Така Деница Сачева от ГЕРБ разяснява връчването на втория мандат на " Продължаваме Промяната " по Българска национална телевизия.

" Ние предложихме при започване на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да създадем своите политически цели, да ги оформим в политически документ, който да бъде признат и въз основата на този политически документ да се търси единодушие за държавно управление. Сега виждаме, че концепцията се обръща - единствено, че вместо да се търси едно необятно политическо единодушие, се прави опит предизборната стратегия на Политическа партия да бъде наложена като национални цели на цялото Народно заседание, сподели Деница Сачева – народен представител от ГЕРБ.

Тя добави, че сходен метод няма по какъв начин да срещне поддръжката на политическите партии. И не инцидентно Политическа партия може да разчитат на гласовете на " Демократична България ", което остава мистерия за мен за какво поддържат сходен метод на правене на политика, добави Сачева.

" Тази декларация, която се предлага, - на процедура доста точки в нея са национални цели на страната, а не на Политическа партия - да вземем за пример, Шенген, тематиката за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и доста други ", добави Сачева.

" Този опит да се упражняваме на държавно ръководство демонстрира спора - ние не одобряваме, че някой се пробва да заобикаля институциите и закона, и да не почита държавността. Някой предлага предизборната си стратегия да бъде утвърдена от цялото Народно събрание и да бъде утвърдена за национална цел. Коя политическа партия си разрешава това - по тази логичност всяка партия може да си предложи програмата и да желае да се гласоподава ", изясни депутатът от ГЕРБ.

Политическа партия непрестанно приказваха за потентност и храброст, дано в този момент забележим по какъв начин ще осъществят мандата и каква поддръжка ще получат те. На процедура множеството неща, заложени в Програмата, към този момент се осъществят, даже от служебното държавно управление. Даже и военната помощ - тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невероятно да се прати помощ на Украйна, добави Сачева, представена от БГНЕС.

Това е липса на политически опит и предвидливост, неизясненост какво съставлява ръководството и държавността, добави Сачева.

Направихме всичко допустимо да покажем метод - дали сме и сигнали сега, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше присъединяване, като задачата е да се осъществят същински национални цели, приключи Сачева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР