Политическите лидери в Италия разкритикуваха графити майстор за срещата му

...
графити майстор

Снимка: Стопкадър

Коментари Харесай

Италиански графити майстор се срещна Путин, а италианците се скандализираха

Политическите водачи в Италия разкритикуваха графити занаятчия за срещата му с президента Путин. От своя страна той съобщи, че двете страни споделят обич към изкуството и свободата.

33-годишният Чиро Черуло, прочут професионално като Джорит, стана прочут в Италия с великански фрески върху общински блокове в Неапол.

Той провокира дискусия с възхищението си към съветския водач

Миналата година той нарисува стенна живопис в окупирания от съветските войски украински град Мариупол.

Докато приказва на младежка конференция в Сочи, той сподели на Путин:

„ Искам да се фотографирам с теб, с цел да покажеш, че си човек като всички и пропагандата, която популяризират на всички места, не е вярна. “

А Путин отговори:

„ Винаги сме се възхищавали на италианското изкуство, което ни сплотява “.

Руският президент добави, че руснаците и италианците имат обща обич към свободата

Антонио Таяни, министър на външните работи на Италия, сподели, че срещата е била агитация в жанр Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Карло Календа, народен представител от партията Обнови Европа, разкритикува художника. Той сподели:

„ Диктаторите постоянно са намирали поддръжка от потребни идиоти, които получават пари или просто търсят популярност. “

Джорджия Мелони, министър-председателят на Италия, беше корав бранител на Украйна след нашествието на Русия преди две години.

Множество политици, публицисти и културни дейци в Италия обаче демонстрираха скрита благосклонност към Путин, отразявайки дълга традиция на проруски, антиамерикански настроения

Вицепремиерът на Мелони, Матео Салвини, един път театралничи с тениска на Путин на Червения площад и подписа съглашение за съдействие сред неговата партия Лига и партията на президента Единна Русия.

Коментатори, призоваващи Запада да спре износа на оръжие за Украйна, са постоянно срещана панорама в телевизионните шоута. А феновете наподобява са съгласни с тях.

В скорошно изследване, оповестено от телевизионното предаване Piazzapulita, 38% от запитаните споделиха, че в никакъв случай не са харесвали, че Италия доставя оръжия на Киев. Други 28% споделиха, че в миналото са били за, само че в този момент считат, че сходни доставки би трябвало да бъдат понижени или спрени.

Партията „ Пет звезди “ поддържа тази позиция в Народното събрание, помагайки да се изясни за какво Путин счита, че Италия е плодородна почва за атака на чара.

Серуло за първи път завоюва похвалата на Путин, когато нарисува стенна живопис на Фьодор Достоевски в Неапол в символ на митинг против решението на университет в Милано да отстрани творбите му от образователната си стратегия.

Путин изпрати известие до италианските си поддръжници предишния месец, когато се срещна с 23-годишната Ирен Чекини, която учи в Москва

Президентът й сподели на конференция, че Италия постоянно е била „ близо “ до Русия и напомни по какъв начин му е било „ признато добре “ в Италия

Той добави:

„ На някои места се усещах изцяло като вкъщи си. “

Студентът сподели по-късно:

„ Моята фантазия е да получа съветско поданство и да мога да пребивавам тук. Готов ли съм да работя за президента? Защо не?

Източник:The Times/Превод: SafeNews 
Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News  

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР