Политически скандали, извънредни разговори и синдикални заплахи за блокиране на

...
Политически скандали, извънредни разговори и синдикални заплахи за блокиране на
Коментари Харесай

Служители на Мини Марица-Изток се заканват да блокират цялата страна

Политически кавги, изключителни диалози и синдикални закани за блокиране на страната поради напрежението към въглищните централи. Още през вчерашния ден служащи и профсъюзи заплашиха с митинги поради по този начин наречения териториален проект за обективен преход. В него е планувано последователно извеждането от употреба на мощности на въглищните централи, предава Нова тв. 

В Раднево се стигна до съществено напрежение. Заместник-министърът на стопанската система не беше позволен да приказва пред протестиращите и се наложи да напусне митинга дружно с полиция. 

Протестиращите показват, че вкарването в Министерски съвет на проектите е минало без публично разискване. Ако проектът бъде прегледан в петък, те ще блокират цялата страна. 

Според тях дейностите на ръководещите са скандални. „ В териториалните проекти има записано, по години, по кое време затварят въглищни мощности, какъв брой мощности, а няма запис за разкриване на нови работни места. Не се планува разкриване на предприятия, които да поемат безработицата в района ”, Деян Дяков, КНСБ. 

" Ако не се отсрочи вземането на решение, за на следващия ден ние затваряме страната. Категорични сме и няма да отстъпим от това ", съобщи Наско Митев, КТ " Подкрепа ". 

" Териториалните проекти не плануват безусловно никакви ограничавания за работа на въглищни централи и на мини. Те имат за цел само да адресират резултатите от енергийния преход ", уточни Красимир Ненов, зам.-министър на енергетиката. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР