Политическата воля е през януари пенсионерите да не получат по-малко,

...
Политическата воля е през януари пенсионерите да не получат по-малко,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ощетените пенсионери ще бъдат компенсирани през февруари

" Политическата воля е през януари пенсионерите да не получат по-малко, в сравнение с са получили през декември. Тази воля остана безапелационна. Средства за това има и към този момент са преведени на Национален осигурителен институт. Грешката е във формула, която Националният застрахователен институт ползва. Призовавам от Национален осигурителен институт да излязат и да обяснят на хората. Отговорността е политическа. Още през другата седмица в Народното събрание ще бъде гласуван текст - допълнение към закона, който ще направи допустимо компенсиране на тези пенсионери, които са получили по-малка сума . Разликата ще бъде получена с пенсиите през февруари ". 

Това изясни пред БНР вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. 

Тя уточни, че  обсегът на фамилиите, които ще получат помощи поради по-високите цени на тока, ще бъде уголемен . Според нея мораториумът върху цените на тока, парното и водата е " безусловно нужен ". 

" Ако сме подготвени, мораториумът ще бъде вдигнат преди март ". 

В предаването " 12+3 " Нинова добави, че е належащо да се стартира с превъзмогване на демографската рецесия, която е " надпартиен и надправителствен проблем ". 

" Националният съвет по демография не е събиран от дълго време. Всяко министерство би трябвало да стартира да работи по ограниченията. Демографската политика е хоризонтална, касае и опазване на здравето, и обучение, и развиване на стопанската система, и районно развиване ". 

Нинова призна, че още веднъж ще се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия

" Така е почтено, в случай че желае човек още веднъж доверие ". 

И добави, че за нея не е непостижимо да съвместява двата виновни поста - и водач на партия, и вицепремиер и министър. 

Интервюто с Корнелия Нинова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР