Политическата система се раздели на две части-дясно-консервативна и ляво-либерална. Двете

...
Политическата система се раздели на две части-дясно-консервативна и ляво-либерална. Двете
Коментари Харесай

Биков: ПП са ляво-либерална формация, щетите от Рашков са огромни

Политическата система се раздели на две части-дясно-консервативна и ляво-либерална. Двете обединения, изразяващи двете трендове, са ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". Около тези центрове към този момент гравитират и други разнообразни партии. Една от опциите да бъде ясно обрисуван този разлом е коалирането на Политическа партия и Демократична България – това на практика би запълнило ляво-либералното пространство.

Това написа депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка на политическата обстановка у нас. " Българска социалистическа партия в новата обстановка, която обрисувах, е в ролята на вторичен фактор. Позицията на ГЕРБ против коалиране с Българска социалистическа партия е взета, когато те ни бяха главен политически конкурент. Сега нашият главен конкурент е " Продължаваме промяната ". В 48-ото Народно заседание с Българска социалистическа партия бяхме на радикално разнообразни позиции – еврото, обществените финанси, бюджета ", написа Биков и акцентира: На мен би ми било забавно по какъв начин ще се случи трансформацията във връзка с бюджетната политика, в случай че " Демократична България " се коалира с " Промяната " – те имат диаметрално противоположни визии по какъв начин да се харчат обществените финанси, а в това време имат поръчка да се влеят в Политическа партия!? Не си припомням коалиция да се е коалирала с партия. Малко е комплицирано като схващане, само че явно е по-големият сътрудник в една коалиция да наложи голяма част от вижданията си.

По отношение на възстановявеното на Национална движение „Симеон Втори" Биков написа следното: Аз като християнин имам вяра във възкресението, само че знам, че се е случило единствено 1 път – преди 2 хиляди години. Не виждам сила в сходни планове като връщането назад на Национална движение „Симеон Втори". От моя опит в политиката не постоянно има втори проект, от време на време става въпрос за комплициране и нелепост, не всичко е толкоз тежко премислено.

" В избрани браншове имаше реализирани позитивни резултати на служебното държавно управление – енергетика, възобновяване на контакта с Турция във връзка с миграцията. Разбира се, има и министри, които част от тях останаха незабелязани, а други, за жалост, се разбра какво са правили. Планът за възобновяване в Министерство на културата, който планува и цифровизация на БНР, е цялостен неуспех и нищо не е направено. Щетите след Бойко Рашков за една година и половина в бранш " Сигурност " са големи и системата към момента не може да се възвърне ", счита депутатът от ГЕРБ.

" ГЕРБ се трансформира непрекъснато. Ние сме партията, която е признавала за грешките си, когато е управлявала. Всяка неточност е завършвала с министерска оставка. Ние пояснение не изискуем за нищо нито на " Продължаваме промяната ", нито на " Демократична България " или която и да било партия. Ние изискуем пояснение на хората, които са дали своят вот за нас, на нашите структури, членове и симпатизанти ", написа още той и в края акцентира: В момента сме президентска република, отвън тази полушега и полуистина – България не мисля, че ще стане президентска, тъй като няма и партия, която да излъчи 2/3 болшинство, с което да вземе такова решение. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР