Политическата сила, избрала Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание

...
Политическата сила, избрала Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание
Коментари Харесай

Патриотите носят отговорност за издигането на Валери Симеонов, убеден Гърневски

" Политическата мощ, избрала Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание преценя и носи политическата отговорност за това предложение ".

Така депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски отговори на въпрос на водещия от Българска национална телевизия за какво тъкмо някогашният вицепремиер бе определен за заместник-председател на законодателния орган.
 Валери Симеонов стана заместник-председател на Народно събрание
Валери Симеонов стана заместник-председател на Народно събрание

От Движение за права и свободи възмутени напуснаха пленарната зала

Политическата мощ, която предложи Валери Симеонов, доста добре знае всички условия към някогашния вицепремиер и водач на една от партиите в Народното събрание, изясни Гърневски. Според него разкаяние не може да има, защото това е процедура, наложена в Народното събрание .

По думите му в парламентарната процедура всяка група, която има нужният брой депутати сама стартира собствен представител и претендент за заместник-председател на Народното събрание.

Припомняме, на 20 ноември, водачът на НФСБ Валери Симеонов беше определен за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който към този момент не е част от " Обединени патриоти ". Причината е, че депутатите от " Атака " напуснаха ПГ на " Обединени патриоти " и желаеха заличаването й.

Още тогава това изборът на Симеонов провокира остра реакция от страна на Движение за права и свободи. На брифинг водачът на придвижването Мустафа Карадайъ дефинира този избор като засегнатост към парламентаризма. По думите му, това било следващото проваляне на Народното събрание .

От ГЕРБ обявиха, че са подкрепили Симеонов поради трайна парламентарна процедура.

На идващия ден депутатите от Движение за права и свободи отхвърлиха да вземат участие в съвещанията на Народно събрание поради назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.

Майки на деца с увреждания още веднъж излязоха на митинг.

Той подаде оставка от вицепремиерския пост тъкмо преди година, след продължителни митинги на майките, които упорстваха за промяна, която да е в помощ на децата и на хората с увреждания, тъй като ги назова: " група кресливи дами ".

Думите на Валери Симеонов били: " Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ". Изказването е направено след съвещание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, във връзка Закона за хората с увреждания.

Първоначално Валери Симеонов отхвърляше да подаде оставка поради думите си, макар че се извини, само че под натиска на премиера и останалите в ръководството. Оставката му тогава желаеха също от Българска социалистическа партия, от Движение за права и свободи, както и депутатите от " Воля ". Дори и съдружният сътрудник на Симеонов - Волен Сидеров се разгласи за отдръпването на водача на НФСБ от ръководството. Подкрепата пристигна от третия водач в Обединени патриоти - военния министър Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът от квотата на патриотите Красимир Каракачанов отбрани съдружния си сътрудник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР