Политическата обстановка става все по-неразбираема. Това, което ме притесни в

...
Политическата обстановка става все по-неразбираема. Това, което ме притесни в
Коментари Харесай

Политологът Христо Панчугов: Притеснително е плоското разбиране за политиката на ИТН

Политическата конюнктура става все по-неразбираема. Това, което ме тормози в изявлението от през вчерашния ден, е много плоското схващане на политиката от страна на " ИТН " и отчасти от страна на Слави Трифонов. Това разяснява в студиото на " Денят стартира " политологът Христо Панчугов.

Опитът нещата да се показват толкоз просто и обикновено - единствено черно или бяло, всичко се взема решение посредством избори, надълбоко не отговоря на това, което знаем за демокрацията, изясни политологът.

" В една народна власт с изключение на изборите, което са някакво начало на основаването на ръководство, има доста други процеси, свързани с връзка, с реализиране на единодушие - непрекъснатото изковаване на единодушие в такива комплицирани обстановки като сегашната, което изисква и политическо водачество ", добави той.

Според Панчугов обаче, Слави Трифонов " не е човек, който да желае да приказва с който и да е, в това число и с българските жители, който назовава суверен ", и това ясно се вижда в последното му изявление.

" Опасявам се, че сега се прави опит да се подостави едно шоу - т.е. да се ръководят вредите, да се потърси метод да се излезе от тази обстановка без да се носи отговорност и без да стане ясно за какво няма да бъде основано държавно управление ", означи политологът.

Какво още разяснява Христо Панчугов, вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР