Политическата ни система прилича на тези в третия свят. Виждаме

...
Политическата ни система прилича на тези в третия свят. Виждаме
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев за политическата криза: Отваря се вратата към авторитаризма и популизма


Политическата ни система наподобява на тези в третия свят. Виждаме недъзи, които се ускориха с новите политически субекти. Виждаме последна политическа недобросъвестност. Лъжат ни без да се тормозят, че е е съшито с бели конци. Това е съчетано с незнание и непросветеност, обвързвано е и с политическа надменност.

Това сподели в предаването " Офанзива " по NOVA NEWS някогашният ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев  Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 година в Плевен. Завършва Висшето военноморско учебно заведение „ Никола, който разяснява политическата рецесия от последните дни. По думите му се намираме в политическа рецесия, а има всички предпоставки да се озовем и в конституционна. " Последните три дни, които извадиха най-лошото от политическата ни система надалеч не са зад гърба ни. Вероятно в границите на този парламент ще забележим още от същото. Използва се и принуждение за реализиране на политически цели. Все повече нараства склонността политиците да употребяват външни фактори, с цел да реализират задачите си. Така се отваря вратата към авторитаризма ", уточни той. И изрази песимизъм, че има политически индивид, който да осъществя огромна социална поддръжка на идващите избори, само че може да има нов подобен. 

Според него неудовлетворението на гласоподавателите може да отвори пътя към нови политически субекти. " Когато имаме комбиниране от няколко рецесии, се раждат мощно популистки политически субекти. Това съставлява риск и за нашата страна, тъй като в случай че приказваме, че би трябвало да имаме евроатлантическо болшинство, значимо е и да е антипопулистко. Това е мъчно, съвсем невероятно. Ако се сътвори държавно управление - то ще е с тежки взаимни отстъпки и извиване на ръце на обособените сътрудници. Най-вероятно ще има ръководство, само че с огромна доза непоследователност. Има и дребна възможност за краткотрайно държавно управление с мандат до локалните избори ", акцентира Йовчев. И дефинира русофилията като Стокхолмски синдром. " Крайно време е българското общество да се раздели със своята русофилия ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР