Политическа фотография, мигове от живота около нас“, войни, бедствия и…

...
Политическа фотография, мигове от живота около нас“, войни, бедствия и…
Коментари Харесай

Изложба на най-добрите фотожурналисти от конкурса "БГ прес фото 2020"

Политическа снимка, мигове от „ живота към нас “, войни, бедствия и… ковид. Светът през последната година е запечатан във фотографиите на над 100 създателя , измежду които известни имена в региона на фотожурналистиката, студенти по снимка, възпитаници. Организаторите на състезанието БГ ПРЕС ФОТО избраха за хазаин на своята галерия Нов български университет. Тя беше открита с публична гала и награждаване на участниците в състезанието през днешния ден в 11:00 часа.

В изложбата се показват номинираните за премия фотоси от състезанието за журналистическа снимка . Тя съдържа единични фотоси и серии, разграничени на две групи: от България и от чужбина. Темите са политическа, обществена снимка, природа и околна среда, просвета, празници и обичаи, спорт, войни, бедствия, повреди, ковид.

Изложбата БГ ПРЕС ФОТО се организира от 2002 година и е най-продължителния и влиятелен български конкурс за репортажна снимка. Участието и премиите от състезанието са значима част от биографията на всеки участник.

Журито на състезанието е интернационално, формирано от изявени фотожурналисти, публицисти и теоретици на фотографията.

Луиза Лазарова беседва с Цветан Томчев, основател и уредник на състезанието, учител по репортажна снимка. Чуйте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР