ПОЛИНА ПОРУМОВА e родена на 21 септември 1995 г. в

...
ПОЛИНА ПОРУМОВА e родена на 21 септември 1995 г. в
Коментари Харесай

ПОЛИНА ПОРУМОВА И МИНЧО МИНЧЕВ: Ще пленим публиката със Сърце от Пирина

ПОЛИНА ПОРУМОВА e родена на 21 септември 1995 година в Плевен. Израства в Славяново, Плевенско. Завършва СУ " Св. св. Кирил и Методий " в Пордим със компетентност национално пеене в класа на Борислава Симеонова; ЮЗУ " Неофит Рилски " в Благоевград, компетентност реализатор - възпитател, в класа по национално пеене на доцент доктор Бинка Добрева. Паралелно с това работи като актьор хорист при отбор " Пирин ", понастоящем е магистър във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ", компетентност предучилищна и начална учебна педагогика. През 2014 година издава първи независим албум с песни от Плевенско. Носителка е на награди от национални и интернационалните фолклорни състезания.

МИНЧО МИНЧЕВ е от Казанлък, роден е на 20 юли 1986 година в Стара Загора, учил в НУФИ " Филип Кутев " в Котел, компетентност тамбура. Към момента написа авторска музика на фолклорна основа. Носител е на специфични награди от състезания във Варна, " Орфеево изворче " в Стара Загора, " Димитър Русев ", " Орфеева заложба " в София. По Фен фолк тв се излъчва техният общ видеоклип " Петровден ", а феновете се любуват и на независимите осъществявания на Полина: " Отиде момко в ливаде ", " Димо льо ", " Рано ранила Петкана " и други

- Ще участвате в състезанието за нова авторска македонска ария на фестивала " Пирин фолк ". Какви са упованията ви?

- Полина: Щастлива съм, че за втора поредна година ще се изявя в състезанието за нова авторска ария на влиятелния фестивал " Пирин фолк " в Сандански. Очаквам срещи, запознанства с нови хора и другари. Настроени сме с позитивна сила и считам, че песента ни " Сърце от Пирина " ще се хареса на слушателите и феновете, което е най-важно!

- Минчо: На първо място чакам да се срещнем с доста нови забавни и изобретателни хора, от които можем да черпим ентусиазъм, любопитни хрумвания за в бъдеще, а за какво не и нови хоризонти за взаимна работа.

- Притеснявате ли се от конкуренцията, по какъв начин се справяте с нея?

- П.: Няма за какво да се тормозя от конкуренция, в противен случай, тя е значима във всяка сфера, когато е мощна, можеш да черпиш познания и опит.

- М.: Конкуренцията не ме тормози, а в противен случай, оценявам положителните създатели и реализатори, които дават тласък на всички останали да работят и да усъвършенстват себе си от ден на ден и повече, с цел да има образец за положително музикално равнище.

- В какво се показва вашата мощ като дует?

- П.: Най-важното за мен е, че работим върху напълно авторска музика и това ни дава " мощ ", текстовете са близки до хората и до техните прекарвания. Голям плюс е, че Минчо с изключение на артист е и музикант, а най-приятно и елементарно се работи с експерти.

- М.: Смятам, че нашата мощ като дует е цялост от гласови данни, гений, визия. Важни са стилът и методът, по който сервира песните.

- Откога пеете дружно, по какъв начин се открихте или ви откриха?

- П.: Работим дружно от доста скоро, само че усетихме, че гласовете ни си пасват като тембър и звучене, както и музикалната ни мисъл се припокрива. Това е повода, заради която създадохме първата ни дуетна ария " Петровден ", която заснехме с екипа на Фен фолк тв и се излъчва точно по тази национална фолклорна телевизия.

- М.: Пеем наскоро дружно и взехме решение да създадем нашия първи план " Петровден ". Смятаме, че се получи добре, това ни даде мотивация да създадем още една авторска творба - " Сърце от Пирина ", която мина първичната селекция и ще представим на сцената на Летния спектакъл на " Пирин фолк " 2019 година

- Мислили ли сте за име на дуета?

- П.: Все още не, защото занапред започваме да работим дружно.

- М.: Първите ни две авторски дуетни песни бяха основани в порядъка на един месец, за това малко време не сме обмисляли концепция за име на дуета, а и с неспокойствие чакаме момента на нашата изява на " Пирин фолк ", както и отзивите за втората ни ария.

- И двамата имате музикално обучение, което ще рече, че от дълго време се занимавате с национално пеене, помните ли първите си изяви?

- П.: Разбира се, първата ми изява в Музикалното учебно заведение беше на състезанието " Орфеево изворче " в Стара Загора, където завоювах Специалната премия на фондация " Български фолклор ".

- М.: Завършил съм компетентност тамбура и от дребен започнах да изсвирвам и да опознавам този инструмент, припомням си първата ми изява, която беше на сцената на НУФИ " Филип Кутев " в Котел. Бях единствено на 7 години, а се почувствах навръх мястото си, убеден в себе си, разбрах, че това е моето предопределение!

- От кого сте наследили музикалния си гений?

- П.: В фамилията ми фолклорът е на респект, чичо ми е акордеонист, ръководеше доста самодейни хорове. Той изигра значима роля в моето израстване.

- М.: Всички мои родственици и поколенията обратно са имали музикални заложби и предпочитание да извършват български национални песни. Смятам, че този гений ми е предаден през поколенията и ще продължава да се предава отсега нататък.

- Носители сте на доста награди, какво значат те за вас?

- П.: Гордост, благополучие и задоволство от труда, който съм полагала за всеки конкурс. Ако си получил премия, значи вървиш в вярната посока на развиването си. Разбира се, има изключения.

- М.: Наградите постоянно носят задоволство и наслада, само че един реализатор би трябвало да бъде самокритичен, да изисква от себе си, както и да не стопира да твори и да се самоусъвършенства.

- Докъде се простира упоритостта ви?

- П.: Най-важното за мен е образованието, то е на първо място останало! Амбициите ми са свързани точно с него, както и с издаването на алманах с достоверни песни от Плевенско. Имам упоритост да се развъртвам в научната и преподавателската сфера.

- М.: Надявам се моите музикални планове да бъдат оценени позитивно и да се харесат както на необятната публика, на публиката на " Пирин фолк ", по този начин и на всички мои другари, сътрудници и наложени имена в българската музика.

- Извън сцената по какъв начин минава един ваш ден?

- П.: Един мой ден е обвързван с подготовка за изпити, развлечения, срещи с другари и музика.

- М.: Всеки мой ден отвън сцената минава по друг метод - обичам да пътувам, да се срещам с другари, да върша занимателни неща. Имам много занимания, които нямат общо с музиката.

- Работно или отмарящо лято ви се обрисува?

- П.: Работно, само че ще имам задоволително време за отмора, релакс на плажа и други занимания.

- М.: Със сигурност лятото ми ще бъде работно, само че ще намирам и време за салдото, който се показва в релакс, море, занимания и други забавни неща.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР