Полезните свойства на шоколада се оказаха толкова много, че учени

...
Полезните свойства на шоколада се оказаха толкова много, че учени
Коментари Харесай

Шоколадът удължава живота

Полезните свойства на шоколада се оказаха толкоз доста, че учени предложиха всекидневната му приложимост, заяви Лайф.
Известният английски диетолог Роб Хобсън съобщи, че шоколадът е идеално средство за постигане на дългоденствие. Учени считат, че какаото, което се съдържа в шоколада, може освен да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, само че и има съвсем същите свойства като тези на витамините.
По думите на учените, свързаната с какаото загадка е, че то е източник на минерали и други нужни за организма субстанции, в това число магнезий, чието оптимално наличие способства за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите, желязо, което способства за поддържане производството на еритроцити, и цинк, с помощта на който обновяването на клетките в организма се реализира безпроблемно.
В какаото се съдържат повече антиоксиданти, в сравнение с в който и да било различен хранителен артикул. Сред значимите свойства на какаото и шоколада е способността да се увеличи равнището на фенилетиламините - субстанции, употребявани като основа за всички невромедиатори.
Стабилното равнище на фенилетиламините е директно обвързвано с остротата на мозъка и разрешава да се запазят когнитивните качества и "младостта " на основния мозък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР