Полезни свойства на джинджифила, за които може би не знаете,

...
Полезни свойства на джинджифила, за които може би не знаете,
Коментари Харесай

Трябва ви само джинджифил, за да си приготвите тази уникална отвара, която ще ви пази здрави

Полезни свойства на джинджифила, за които може би не знаете, ще ви споделим в днешната публикация. Той е незаменимо средство през грипния сезон.

Настинали сте и кашляте? Направете си джинджифилов сироп. Благодарение на него бързо ще се затоплите и ще убиете всички микроби, които предизвикват простуда.

Тази рецепта може да спре заболяването при първите признаци.

Лекува кашлица, почиства белите дробове и бронхите от слуз и облекчава признаците на простуда.

Пийте денем, преди лягане и на сутринта ще почувствате облекчение!

Благодарение на наличието на витамини и други значими хранителни субстанции, джинджифилът е съвършен асистент при грип, ринит, възпалено гърло и температура.

Подобрява притока на кръв и понижава риска от сърдечно-съдови болести – джинджифилът уголемява кръвоносните съдове, разрежда кръвта и затова подкрепя притока на кръв в цялото тяло. Подходящ е при прекалено съсирване на кръвта и формиране на кръвни съсиреци.

Той е потребен и при студени ръце или крайници. Отпуска кръвоносните съдове и загрява крайниците.

Подобрява имунитета – всички витамини, етерични масла и други субстанции естествено укрепват имунната система.

Подобрява храносмилането – повлиява позитивно работата на стомаха и червата.

Поддържа вярното изпразване, като по този метод отстрани запека. Помага и при диария, където дейно отстранява вирусите от чревната система.

Детоксикира организма – усъвършенства функционалността на черния дроб, което спомага за пречистването на организма от отрови.

Съдържа антисептични и антибиотични субстанции, тъй че, в случай че открие „ непознат паразит “ в организма, несъмнено ще се оправи с него.

Подобрява дишането и кашлицата – джинджифилът оказва помощ за освобождението на слузта от дихателните пътища, което оказва помощ при грип или друго инфектиране на дихателните пътища.

Необходими артикули:

корен от джинджифил с дължина 4-5 см

лимон

няколко супени лъжици мед

1/2 чаена лъжичка куркума

1 чаша вряла вода
За хора с тези заболявания херпесът е доста рисков
Според изследване на учени от Харвардския университет множествената склероза, тежко заболяване с незнайна етиология, евентуално е усложн...
Прочети повече
Приготвяне:

Обелете и нарежете джинджифила на дребни кубчета. Сложете го в тенджера, поръсете с куркума на прахуляк, налейте вода и оставете да къкри за към 5-10 минути.

Дръпнете настрани и изчакайте сместа да се охлади – това е доста значимо, защото високите температури биха унищожили огромна част от витамин С и дейните съставки в меда.

Изсипете охладената отвара в чаша и прибавете лимоновия сок и меда. Пийте го по този начин или го прибавете към чая (охладете го до температура под 70 градуса).

Благодарение на невероятните потребни свойства на джинджифила, вирусите ще стоят надалеч от вас.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР