Полезни отговори на въпросите: колко вода трябва да пием дневно,

...
Полезни отговори на въпросите: колко вода трябва да пием дневно,
Коментари Харесай

Главната мотивация за хората с неправилен режим на прием на вода е болестта ♥ Сергей БУБНОВСКИ

Полезни отговори на въпросите: какъв брой вода би трябвало да пием на ден, по какъв начин да се научим да одобряваме повече вода и нездравословно ли е дългото стоене под душа? Отговорите дава проф. Бубновски, лекар на медицинските науки, основател на нови, неоперативни способи за лекуване на гръбнака и ставите.

Лечебната мощ на водата

Колко вода би трябвало да се изпива на ден?

Течностите в организма на човек съставляват по-голямата част от тежестта му. Водата се употребява във всички обменни физиологични процеси при индивида. Тя извежда от организма обработените субстанции. Можем да я съпоставим с вагон, в който пътуват пасажери - детайлите, съставляващи кръвта (еритроцити, лимфоцити, левкоцити), минерални субстанции (Cd, Mg, Р, Fe и дp.), витамини и така нататък Затова функционалности. Това приблизително са три литра. Не приказвам за това, какъв брой е нужна водата за хигиената на тялото. Впрочем кожата също „ пие “ вода и когато й е незадоволително, става суха и набръчкана. Стареещите хора имат един присъщ симптом - сухота на кожната повърхнина, изключително в региона на крайниците.

Водата се употребява във всички обменни физиологични процеси на човешкия организъм. Тя извежда обработените субстанции. Болшинството хора, както практиката демонстрира, пият малко вода. Около половин литър при нужда от три литра*. Това съставлява почти 12 чаши. Казват: „ Не ми се пие... “ До какво води незадоволителната денонощна приложимост на вода? Както към този момент казахме, тя взе участие във всички обменни процеси на организма. В мощ е законът за саморегулацията. Дали човек има визия от това или не, няма никакво значение. Докато човек живее, диша, придвижва се, налице е избран продан на веществата („ ти на мен, аз на теб “). Водата е нужна таман в този размер (при това не еднократно) - 3 литра. Ако не доближава, то се употребява вторично, а от време на време и за трети път, водата, която е взела участие в преработката на клетките. Използва се водата, която е в депата на организма - в капилярите, ставните кухини и междупрешленните дискове, по-късно работата стига до животоподдържащите органи - мозък, сърце, черен дроб, бъбреци. В този режим - на незадоволително вода, постъпваща в организма извън, човек прекарва доста години. Към 40 - 45 години кожата на ръцете, краката, лицето става суха, а след още 10 години - набръчкана. Появява се склероза на съдовете (плаки), камъни в бъбреците и жлъчката. Малко по-късно - исхемична болест на сърцето, остеопороза, артроза. Тялото на подобен човек придобива неприятна миризма заради незадоволителния банкет на вода и естествено, получава се задръстване, първо на капилярите, тъй като не доближава вода за „ промиването “ им. Обръщам внимание - естествена, чиста вода, а не заместители и сладки, газирани питиета, запушващи съдовете и създаващи заблуда за задоволителна водоснабденост на организма. Болните казват; и без друго имам отоци, докторът ми сподели да не пресилвам с водата. Сега не обсъждаме аргументите за отоците... Изглежда, че щом сме с отоци, значи вода в организма по този начин или другояче има в обилие. Но каква вода? Вторична? По-скоро към този момент неведнъж употребена от болния, затлачен организъм. За излекуване е нужна чиста вода в задоволително количество - 2.5 - 3 литра дневно. Упражненията ще изведат от организма „ остарялата “ вода.

Как човек, който не е привикнал да пие задоволително вода, да се научи да пие?

На хора с погрешен режим на банкет на вода би трябвало да се сътвори мотивация. Главната мотивация е заболяването. Съществуват медицински разработки, които утвърждават опцията да се заменят медикаментите с вода. Аз няма да бъда толкоз коренен по този въпрос, само че въз основата на практиката си с възрастни хора, страдащи от голям брой тежки болести (справка книгата „ 100 години деен живот “, или „ Тайните на здравословното дългоденствие “), мога да потвърдя, че е наложително да се включи в лечебната стратегия на актуалната кинезитерапия и питейният режим. Една глътка вода на всяко изпълнено упражнение (дори без да има чувство за жажда) оказа помощ на практика на всички пациенти да излязат от рецесията на болестта, заради която се обърнаха за помощ към нашия Център. Освен това множеството от тях внезапно смъкнаха броя и честотата на приема на лекарствени средства (например антихипертензивните медикаменти за поправяне на кръвното налягане). Работата е в това, че изпълнявайки всяко едно упражнение (или главното придвижване в упражнението), се изисква съпровождащо диафрагмено издишване, при което става, въпреки и минимална, загуба на вода, на първо място в мозъчните съдове.

Ако след упражненията не се приема на пръв взор ненужната глътка вода, то и дехидратацията се прави прекомерно бързо (обезводняването на съдовете на основния мозък). Тя може да е съпроводена с внезапно отпадане, световъртеж, обострено главоболие и даже пристъп! В лечебната стратегия по модерна кинезитерапия е наложително включването на питеен режим, т.е. глътка вода след осъществяването на всяко упражнение, даже без да има чувство за жадност. Това разрешава на практика на всички пациенти да излязат от блокиращото, спешно протичане на болестта, поради което са се обърнали за помощ към нашия Център.

Мозъчните съдове при хората с т.нар, вегетативно-съдова дистония или вертебробазиларна непълнота са така и така слаби, а при осъществяване на упражненията през тях минава огромен размер кръв. А те са отвикнали?! Затова и се съпротивляват на засиления кръвоток със конвулсии, значи е засилено вътречерепното налягане. Издишването оказва помощ да се изтласка течността от тези съдове, предпазвайки ги от конвулсии. При този интензитет се изисква наложително възмездителна нова, спомагателна доза вода. Една глътка взема решение всичко. Ами в случай че, както споделяше един другар, „ Водата вземе да прелива? “ Може при нужда да се посети тоалетната. Този вид водопиеща процедура е една от тренировките както на водно-солевия продан, по този начин и на отделителната система. Изпълнението на упражненията би трябвало да се съпътства и с задоволително щедро потоотделяне - индикатор за достатъчността на отделителната функционалност.

Как да се приучим към пиенето на вода?

Когато разбрах, че част от моите проблеми са свързани с гръбнака и ставите и са провокирани от незадоволителния банкет на вода, аз започнах безусловно да се обливам с вода. Ако има бързей, който е пресъхнал, то при наводняване руслото му още веднъж се запълва с вода. Започнах да преброявам изпитите за деня чаши с вода. Зеленият чай с мед също се брои. Всяка седмица добавях към порциона половин чаша вода. Всяка последваща седмица добавях към водния дял половин чаша вода. Първите месеци прекомерно постоянно посещавах тоалетната. С всяка последваща се упражняваха и бъбреците, и пикочният мехур, макар че да пренебрегваш сигнализацията за „ дребна потребност “ не си коства.

С годините си създадох персонален водонапоителен обред. Изпивам заран известно количество зелен чай. Признак за достатъчност е овлажненото теме и позивната за тоалетна. Възможно е чаепиенето да е двукратно и трикратно до напускането на дома. Всъщност точно приемът на зелен чай с мед заран има превъзходен слабителен резултат. Това е още един (огромен за мнозина) мотив за приучаване на организма към банкет на огромно количество вода. След това извършвам моя ежедневен комплекс извършения с уреди и без тях, по време на който изпивам не по-малко от половин литър вода (обикновена). Така изпотяването е по-обилно. Това е един от индикаторите за здраве. Сърдечноболните страдат от потооделяне заради уязвимост на сърдечносъдовата система. Моля да не се бърка! Именно по тази причина им се постанова да преминат пътя от немощта посредством потене към здраве.

Обичам да заставам по-дълго под душа. Това нездравословно ли е?

Знаете ли, че при дейна трудова активност човек губи през кожата 25% вода?! Ако водата напуща организма през порите на кожата, значи при избрани условия има метод през същите тези пори да навлиза вода. Тоест кожата може да пие! Аз се приучих към водни процедури. Обичам леден душ, противоположен душ, вана (със студена вода), изключително след сън и след натоварване, сауна или парна баня. Случва се в санаториуми и балнеокурорти да извозвам доста време (не наложително след физически упражнения) в басейн или хидромасажна вана. Не обичам изключително джакузито. Считам го нездравословно за тазовите органи. Ако обаче горящата (бълбукаща и кипяща) вана се приключи със студена (максимално), тогава може да се избегне венозният и лимфен застой в тазовите органи, подбуден от дългия престой в горещата вода, заобикаляйки по този метод заболяванията на „ застоя “ - простатит при мъжете и инфектиране на яйчниците при дамите.

Която и да е водна, топла процедура - душ, вана, баня, сауна, би трябвало да приключва със студена процедура на същите тези душ, вана, баня, дупка в леда на водоем. Ако имате опция да не се обтривате с забрадка, то възползвайте се! Ако индивидът, провеждащ водни процедури, бърза, дано се обтрива с груба забрадка. След това е наложителен крем за тяло, който да омекоти сухата кожа. Болести като артрит, артроза, болест на Бехтерев, остехондроза на гръбнака, ревматоиден артрит, просто се нуждаят от всички гореспоменати процедури, изключително от режима на водопиене.

* Общият размер кръв, циркулираща по съдовете на индивида, съставлява 5,2 литра и на половина е формирана от вода. За естественото действие на кръвоносната система всекидневно е нужно да постъпват най-малко 2,5 литра свежа вода. Заниженото количество вода в кръвта води до повишение на нейния вискозитет, основава риск от тромбози и дори задръстване на съдовете. Освен това водата съставлява към 80% от ставните кухини и недостатъчността й води до артрози и остеопорози. Количеството вода в организма въздейства и на усвояването и превозването на храната по стомашно-чревния тракт. Недостигът на вода провокира запек и хемороиди. С други думи, човек би трябвало да приема не по-малко от три литра вода на ден.

Из: „ 1000 отговора на въпроса - по какъв начин да си върнем здравето? “, Сергей Бубновски, ИК „ Жануа 98 “, 2016 година
Снимка: vk.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР