Пол Волкър, бивш президент на Управлението за федерален резерв (УФР)

...
Пол Волкър, бивш президент на Управлението за федерален резерв (УФР)
Коментари Харесай

Почина бившият централен банкер на САЩ Пол Волкър

Пол Волкър, някогашен президент на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати и легенда във финансите, умря на 92 години, оповестиха международните медии.

Волкър допринасяше за оформяне на икономическата политика на Съединени американски щати над шест десетилетия. Най-голямо въздействие оказаха напъните му като президент на УФР за преодоляване на инфлацията в края на 70-те и началото на 80-те години, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция в понеделник.

Висок, безмълвен, нормално малко измачкан, той идва във Вашингтон в миг, когато следвоенната икономическа надмощие на Съединени американски щати стартира да запада, и посвещава професионалния си живот на битката с последствията от тази наклонност.

Като чиновник в министерството на финансите по време на мандатите на Джон Кенеди, Линдън Джонсън и Ричард Никсън, Волкър води продължителна, губеща борба за опазване на следвоенната интернационална парична система, одобрена със съглашението от Бретън Уудс.

Той е отпред на УФР от 1979 до 1987 година. Като член на управлението на централната банка от 1975 година наред с битката с инфлацията, той се пробва да ограничи смекчаването на финансовите регулации и предизвестява, че бързото увеличение на дълга на федералното държавно управление заплашва икономическото здраве на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР