Покупката на е традиция в България и Югоизточна Европа, но

...
Покупката на е традиция в България и Югоизточна Европа, но
Коментари Харесай

Най-честите измами при покупка на кола втора ръка

Покупката на е традиция в България и Югоизточна Европа, само че крие опасности и постоянно може да аргументи съществено главоболие. Докато купувачите търсят поддържана кола на рационална цена, а продавачите им оферират " супер непокътната, карана от немска пенсионерка ", действителното положение на автомобила нормално остава мистерия.

Един от главните проблеми е, че купувачите не могат елементарно да виждат множеството известни измами с използваните возила. Една част от колите " на остаряло " наподобяват изкусителни на пръв взор, само че при по-задълбочен разбор може да се окаже, че напълно не е по този начин. Нерядко това води до непредвидени и даже непоносими сметки за поправки, както сега, по този начин и в бъдеще.

Платформата carVertical разкрива най-честите измами с коли втора употреба. Тя ревизира историята на колите, употребявайки данните от национални и частни регистри, застрахователни компании и бази данни за крадени коли в разнообразни страни. Анализирайки над 1 милион отчета за автомобилни истории в интервала април 2020 година – април 2021 година в 21 европейски страни, компанията открива най-честите измами, за които би трябвало да внимавате при покупката на кола втора ръка:
1. Колата е развалена
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нова вълна дизелови коли идва на пазара за коли втора...

Нарастването на популацията в градовете неизбежно води до повече коли, по-натоварен трафик и от ден на ден пътни произшествия. Ето за какво не е изненада, че близо 1/3 (31%) от всички тествани коли посредством платформата на carVertical са претърпели вреди.

Когато избирате кола, е целесъобразно да ревизирате дали всички пролуки сред обособените елементи на купето са идентични. Ако някои от тях са по-широки от останалите, това може да издава развалени детайли или некачествени поправки. Някои измамници пробват да прикриват тези проблеми и точно по тази причина кандидат-купувачите би трябвало по-подробно да инспектират автомобила.
2. Превъртян километраж



Всяка шеста кола (16,7%), проучена от carVertical, е с превъртян километраж. Измамите с пробега са нещо всекидневно измежду неточните търговци, внасящи използвани коли, пробвайки се да ги продадат с подправени показания на километража. Дизеловите коли са тези, които по-често биват манипулирани в пробега.

Превъртането на километража е евтина процедура на черния пазар, която пък от своя страна може да усили цената на автомобила с 25% или повече, изключително при по-популярните транспортни средства.

Колите, чиито километраж е бил превъртян, могат да бъдат бързо разобличени. Обикновено даже самата обезценка на автомобила е сигнална лампа какъв брой е употребен. Ако седалките, кормилото или скоростният лост са износени, само че цифрите на километража демонстрират дребен пробег, това може да е знак за купувача да стои надалеч от въпросното возило.
3. Автомобилът е краден



Покупката на крадена кола е може би най-лошото прекарване измежду измамите на вторичния пазар. Често злополучните нови притежатели се оказват с иззето возило, а връщането на изхарчените за закупуването средства става извънредно комплицирано. През последните 12 месеца, carVertical разпознава няколкостотин крадени коли, като по този метод икономисва доста време и средства на купувачите.
4. Колата е била такси или е отдавана чартърен

Някои бъдещи притежатели не са наясно с обстоятелството, че преди време техните транспортни средства са били таксита или са отдавани чартърен. Шофьорите на такси нормално навъртат забележителен пробег и в множеството случаи возят клиентите си по градските пътища. Такситата и колите чартърен постоянно се износват по-бързо, а в множеството случаи са и по-зле поддържани.

Използвайки carVertical, през миналата година са разпознати към 2000 автомобила, които са били таксита или са отдавани чартърен. Понякога могат да се познаят и по други белези, да вземем за пример боята, само че изпечените измамници могат даже да пребоядисат дадения образец. Докладите за история оферират най-хубавото решение за избягването на такива транспортни средства.
5. Цената е прекомерно ниска



Купувачите на коли втора употреба би трябвало да заобикалят и возила с съмнително ниски цени, макар че за мнозина изкушението е изключително огромно. Ако сумата е прекомерно добра, с цел да е действителна, бъдещият притежател би трябвало да инспектира в детайли, сравнявайки цената на определения образец с тази на сходни коли на вторичния пазар. Понякога такива коли са импортирани от чужбина, манипулирани са или имат скрити недостатъци, създавайки илюзията за неустоимо предложение. В множеството случаи, за купувачите би било по-добре да се откажат, като потърсят своята кола другаде.

Все отново, ниската цена не постоянно значи машинация. В някои случаи хората са принудени бързо да продадат колата си заради редица персонални аргументи. Въпреки това в доста случаи ниската цена на даден автомобил може да бъде задоволително добра причина да се ревизира историята му онлайн. Това може да разкрие за какво търсената за колата сума е толкоз дребна.

Купуването на надеждна използвана кола не е лесна задача. Въпреки това, с потреблението на професионални отчети за историята на автомобила купувачите имат опцията да разкрият същинската същина на транспортното средство, заобикаляйки известните измами. Чрез сериозен метод, купувачите могат да избегнат машинация и да се предпазят от непредвидени разноски.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР