Покривът на църквата в Мексико се срути по време на кръщението, убивайки най-малко 10 души

...
Поне 10 души, включително три деца, са били убити и
Коментари Харесай

Поне 10 души, включително три деца, са били убити и още десетки са ранени в Мексико, след като покривът на църква се срути по време на церемония по кръщение, според на местните служители.

Инцидентът е станал в североизточния крайбрежен град Сиудад Мадеро в щата Тамаулипас ​​в неделя.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Най-малко 10 убити мигранти, 25 ранен при катастрофа с камион в МексикоСтрелба рано сутринта близо до границата между САЩ и Мексико остави двама мигранти убитиНамерени са 12 тела, разпръснати около Монтерей в северно Мексико„Тревожно“: границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният миграционен сухопътен маршрут в светакрай на списъка

Работейки под прожектори, военният персонал подкрепи службите за спешна помощ, използвайки спасителни кучета и оборудване за земни работи, за да идентифицират и изровят оцелели от руините на църквата.

„За съжаление е потвърдена смъртта на 10 души. От тях пет са жени, двама мъже и три деца“, каза Америко Виляреал, губернатор на Тамаулипас, пред репортери на мястото на инцидента.

Спасителите се опитваха да извадят тялото на жена от развалините, но не се очакваше броят на жертвите да нарасне, тъй като всички изчезнали бяха открити, добави той.

Поне 60 души са били лекувани за наранявания, каза Виляреал, като 23 са все още в болница.

„Двама са със сериозни наранявания, може да има опасност за живота им“, добави той.

Хосе Армандо Алварес, епископът на местната епархия, каза във видео, публикувано в социалните медии, че „покривът на църква се е срутил по време на отслужването на Евхаристията“.

Спасителните дейности продължават

Няколко линейки, патрулни коли и полицейски и военен персонал бяха на мястото, в допълнение към много хора, търсещи членове на семейството, които бяха в църквата.

Местните медии показаха кадри на десетки хора, които се опитват да задържат част от рухналата конструкция с колове, докато други си проправят път през останките в търсене на оцелели.

Спасителите могат да бъдат видени да вдигат юмруци във въздуха като призив за мълчание, за да чуят призивите за помощ от хора, останали под останките.

Архиепископията на Мексико публикува съобщение в социалните медии, в което изказва съболезнования.

„Присъединяваме се към молитва с нашата сестринска епархия Тампико, за да ходатайстваме за нашите убити и ранени братя“, се казва в съобщението.

Местните жители отправят призиви в социалните медии с искане за инструменти за подпомагане на спасителните операции, като хидравлични асансьори, дърва и чукове.

Сиудад Мадеро е град с малко повече от 200 000 души на брега на Мексиканския залив.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР