Покрай пандемията все повече обръщаме внимание на хигиената на ръцете

...
Покрай пандемията все повече обръщаме внимание на хигиената на ръцете
Коментари Харесай

Как да миете лицето си правилно, за да имате перфектна гладка кожа

Покрай пандемията от ден на ден обръщаме внимание на хигиената на ръцете си, само че истината е, че лицето е също толкоз значимо. Дори е належащо освен да го измиваме всеки ден, само че и да се съобразим с вида на кожата си, с цел да бъдем красиви. Защото, скъпи дами, знаете че ключът към хубостта е в съвършената гладка кожа, нали?

Освен това, постоянното измиване на лицето спомага да запазим свежия си тип и даже да забавим процеса на стареене. Хубаво е да обливаме лика си с вода най-малко един път на ден, а за тези от вас, които живеят на мощно нечисти места, е целесъобразно да го вършат даже по-често. Не забравяйте, че кожата на лицето е изложена непрекъснато на облъчване, на слънчевите лъчи (дори и в студените месеци), на нечистия въздух и какво ли още не. Затова се грижете добре за нея, а миенето е най-основното, което можете да извършите. А и най-хубавото.

Също по този начин е добре да знаете, че водата е най-ефективното почистващо средство и скъпите лосиони не могат да я заменят. Нищо не измива мазния пласт и мръсотията по-добре от нея.

 жена

А защо би трябвало да внимавате при измиване на лицето?

Тялото постоянно ви подсказва най-точно от какво се нуждае и кое му идва вповече. Когато приказваме за грижите за лицето и по-специално за измиването му, би трябвало да обърнете внимание по какъв начин чувствате кожата си по-късно. Ако я усещате суха и ви се коства някак че ви опъва, то тогава значи, че сте прекалили с миенето и тя е лишена от естествената си лой и липиди. Винаги след измиване би трябвало да чувствате кожата си мека, освежена, само че никога суха и пристегната.

По какъв брой пъти би трябвало да мием лицето?

Според доста кожни лекари, най-добре е да измиваме лицето си два пъти на ден - заран и вечер. Някои отхвърлят утринното миене, само че е целесъобразно да се посъветвате с кожен лекар, който да откри какъв вид е кожата ви и дали е целесъобразно да миете лицето си заран, или единствено вечер.

Колкото до сапуните и почистващите пяни - към този момент споделихме, че водата е най-хубавото средство за разчистване. Всякакви други артикули могат да изсушат кожата ви, само че още веднъж ще отбележим, че в случай че даден артикул ви е предложен персонално от кожен лекар, то тогава последвайте съвета му. Но в случай че имате суха кожа, никога не използвайте сапун.

Разбира се, при положение, че сте решили да не измивате лицето си заран, можете да изберете и различен миг от деня, с цел да го извършите. Добре е това да се случи, когато лицето ви е най-замърсено, да вземем за пример след подготовка, когато сте се изпотили.

 жена

Много, доста значимо: Каква би трябвало да бъде температурата на водата?

Тук най-важното предписание, с което би трябвало да се преценявате, е: Нищо не би трябвало да провокира потрес или неприятни чувства за кожата ви. Вече се досещате, че леденостудената или горещата вода отпадат като вид. Използвайте топла или хладка вода. Измивайте лицето с нежни придвижвания, забравете за използването на мощ или триене.

Бонус съвет: Измиването на лицето с вода е най-хубавата грижа за кожата ви, само че в случай че се гримирате и залагате на декор дьо загар, пудра или сходни артикули, то използвайте мицеларна вода. Първо почистете хубаво грима и по-късно наплискайте лицето си с вода от чешмата, като не оставяйте никакви останки от мицеларната вода.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР