Покойният руски опозиционен лидер Алексей Навални е написал мемоари, които

...
Покойният руски опозиционен лидер Алексей Навални е написал мемоари, които
Коментари Харесай

Алексей Навални е написал мемоари – публикуват ги през октомври

Покойният съветски опозиционен водач Алексей Навални е написал записки, които ще бъдат оповестени през октомври, оповестява Би Би Си. Издателството добавя, че книгата е написана напълно от него.

Припомняме, че най-големият критик на Кремъл умря ненадейно, до момента в който излежаваше присъдата си в съветска затворническа колония. Това се случи през февруари, откакто Навални излежа три години в пандиза поради обвинявания, които той дефинира като политически стимулирани.

Опозиционерът умря в пандиза при неизяснени условия на 16 февруари

Мемоарите му съдържат „ цялостна история на живота му – неговата младост, по какъв начин стартира да се занимава с активистка активност, запознанството със брачната половинка му и цялостното му отдаване на идеята за независимост и народна власт в Русия “. Текстът е писан до момента в който Навални се възвръща от отравяне с „ Новичок “ през 2020 година

Според издателите книгата ясно предава посланието на Алексей Навални, че „ смяната не може да бъде спряна и рано или късно ще пристигна “. Книгата съдържа и невиждана до момента преписка до момента в който опозиционерът към този момент е бил в пандиза.

Снимка: Ройтерс

„ Тази книга е удостоверение освен за живота на Алексей, само че и за неговата битка с диктатурата – битка, за която даде всичко, в това число и живота си “, разяснява вдовицата на опозиционера Юлия Навалная . „ С помощта на тези страници, читателите ще схванат кой е мъжът, в който се влюбих – мъж с надълбоко вкоренено възприятие на съвест и кураж “, споделя още тя.

Снимка: Reuters

Юлия Навалная добавя, че записките на брачна половинка ѝ ще оказват помощ на други руснаци да се вдъхновят и да продължат неговата битка за моралните полезности, които си заслужават.

На място има и извънредно засилено полицейско наличие

„ Това е последното писмо на Навални към света. В него той разказва последните си години, които прекарва в най-бруталния затвор на планетата. Този текст е увещание за какво правилата на свободата са толкоз значими “, споделят още от издателството.

Мемоарите ще бъдат издадени на 22 октомври.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР