Поколението на хората между 14 и 29-годишна възраст у нас

...
Поколението на хората между 14 и 29-годишна възраст у нас
Коментари Харесай

Галъп: Младите хора в България искат две деца

Поколението на хората сред 14 и 29-годишна възраст у нас си показва да има две деца в живота си. Няма основна смяна по отношение на предходното сходно премерване преди четири години. Данните са от най-новото огромно и само по рода си проучване измежду младежите у нас, извършено от „ Галъп интернешънъл " като част от план на Фондация „ Фридрих Еберт " за цяла Централна и Източна Европа. В навечерието на Деня на детето „ Галъп интернешънъл " стартира да оповестява проучвателен обстоятелства от този план в поредност медийни и научни изявления.
Изследването е извършено измежду 1016 души в интервала февруари - март 2018 година и е представително за хората на възраст сред 14 и 29 години. „ Галъп интернешънъл " организира и предходното сходно проучване - през 2014 година Основни юношески проучвания в последните десетилетия се свързват точно с екипа на организацията.
12% си показват едно. 59% желаят две. 10% - три, а 2% желаят четири или повече. Останалите 17% не знаят или не дават отговор. На процедура съвсем никой не показва, че не желае деца. При младежите у нас делът на тези, които още не знаят какъв брой деца биха желали да имат в живота си, е една пета, а при тези сред 20 и 29 години - към една десета.
Така междинният брой деца, които биха желали да имат в живота си младежите у нас, е 2. Преди 4 години резултатът беше 2.02.
Като значими фактори за стремежи от младежите брой деца са приходите, образованието, както и обитаемото място, където живеят. Оказва се, че младите с по-благоприятна житейска вероятност сякаш не слагат децата толкоз високо в желанията си.
Методика на проучването: Данните са от проучване измежду младежите у нас, извършено от „ Галъп интернешънъл " като част от план на Фондация „ Фридрих Еберт " за цяла Централна и Източна Европа. Изследването е извършено измежду 1016 души в интервала февруари - март 2018 година и е представително за хората на възраст сред 14 и 29 години.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР