Поклонението пред легендата на световния футбол Пеле ще се състои

...
Поклонението пред легендата на световния футбол Пеле ще се състои
Коментари Харесай

Бразилия се сбогува с Краля на футбола

Поклонението пред легендата на международния футбол Пеле ще се състои в понеделник в Сао Пауло. Считаният от мнозина за най-велик футболист в историята на играта умря на 82-годишна възраст на 29-ти декември.

В ранните часове на новата седмица тялото на Пеле ще бъде пренесено от болница " Алберт Айнщайн ", където той издъхна, до стадиона на Сантос - клубът, в който бразилецът прекарва огромна част от кариерата си. Ковчегът ще бъде подложен в центъра на терена на стадион " Вила Белмиро " и ще остане там през идващите 24 часа, с цел да могат всички почитатели на Краля на футбола да се сбогуват с него. В 10 сутринта локално време във вторник ковчегът ще бъде пренесен за заравяне в стеснен фамилен кръг, което ще се състои във отвесния гробищен парк " Некрополе Екуменика ". Пеле персонално е закупил имот в гробището преди близо 20 години, като е избрал място на деветия етаж, защото татко му Дондиньо е играл с номер 9, оповестява локалното издание О Глобо.

" Градът скърби. Всички са тъжни, тъй като Пеле бе част от нашия живот. Сякаш загубихме член на фамилията ", споделя 87-годишният публицист Валтер Диас, който е бил непосредствен с Пеле. " Мисля, че ще има доста хора на поклонението. Градът се приготвя, хората тук обичат Пеле, както и почитателите на Сантос, тъй като той изведе името на клуба по целия свят ", добавя Диас.

Едсон Арантес до Насименто - Пеле е роден на 23 октомври, 1940 година. Той започва професионалната си кариера на 15-годишна възраст със Сантос и дебютира за националния тим на Бразилия година по-късно. Участва на четири международни шампионати, печелейки три от тях - през 1958, 1962 и 1970 години, и поделя върха в реализаторската листа със 77 гола в 92 срещи. С екипа на Сантос той има 643 гола в 659 мача, извеждайки клуба до трофеите в Копа Либертадорес и Интерконтиненталната купа, през 1962 и 1963. В добавка, той има 10 трофеи на Паулиста и печели бразилската Серия А шест пъти.

През 1975 година той се връща след отдръпването си, с цел да подпише с Ню Йорк Космос, където печели Супер Боул през 1977. Той приключва кариерата си в същата година в показателен мач сред Космос и Сантос на " Джайънтс Стейдиъм ". /БГНЕС

 pele-grob1.jpg

 pele3.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР