Показно убийство в София. Бизнесменът Петър Христов беше застрелян пред

...
Показно убийство в София. Бизнесменът Петър Христов беше застрелян пред
Коментари Харесай

Бивш следовател: Имаме повече от 180 неразкрити убийства

Показно ликвидиране в София. Бизнесменът Петър Христов беше убит пред офиса си в столичния квартал " Манастирски ливади ". Куршумите попаднали в гърдите на 49-годишния мъж и той умира минути, откакто е бил признат във Военномедицинска академия, съобщи Нова телевизия.

Убитият в София предприемач Петър Христов е индивидът, който оказва помощ да бъде разкрита бандата " Наглите ", която в продължение на 3 години отвлече 13 души, умъртви двама, изиска съвсем 40 милиона евро откуп и съумя да прибере в последна сметка над 3 милиона, заяви " 24 часа ". Христов, който в далечното минало е бил съучастник с разстреляния на остров Аруба Поли Пантев в бизнес с произвеждане на млечни артикули, става причина за неочаквания пробив в следствието против бандата след голям брой неточности на Министерство на вътрешните работи преди този момент, които попречиха да се случат техните арести. Приносът на Петър Христов е, че прави връзката сред новия екип проверяващи чиновници на ГДБОП и човек от незаконния свят, непосредствено обвързван с " Наглите ". Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който взе участие в някои от отвличанията и в защитата на част от жервите на групата. Преди да се срещне с антимафиотите, Ихтиманския влиза в постройката на Министерство на вътрешните работи на среща с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Групата на " Наглите " беше разрушена през 2009 година Тогава бяха задържани 25 души. Бандата е виновна за десетки жестоки отвличания от 2007 година до 2009 година В техния плен попаднаха наследник на някогашен транспортен министър, предприемачи, младежи от богати фамилии. Както и някогашен президент на футболен клуб и брачната половинка му. 3 години по-късно в съда отговорните се оказаха доста по-малко от арестуваните. Само четирима получиха присъди. 18 години за Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето. И 15 – за Любомир Димитров – Гребеца, по-късно понижена на 10, тъй като съдействал на проверяващите. Двама от " Наглите " станаха предпазени очевидци. Други бяха убити. За гибелта на двама от тях – Иван Пайнавелов – Сапата, апетитен за мозък на бандата, и Юлиян Лефтеров, отговоря Любо Гребеца. Телата им бяха изровени малко след залавянето на групата край Железница. Делото против Гребеца за това закононарушение още тече на първа инстанция. Грубите сметки демонстрират, че от откупи " Наглите " са спечелили близо 3 милиона евро. Разследващите не откриха и лев от тях.

" Убийството е показно и безогледно. Улицата правораздава и това е най-лошото нещо, което се случва. Имаме повече от 180 неразкрити убийства, което значи, че няма устойчиво разследване”, разяснява някогашният следовател Андрей Цветанов.

Той добави, че е разумно една от версиите за показното ликвидиране на предприемача да е възмездие.

" Трябва да се промени метода на работа на прокуратурата. Нужни са положителни експерти в полицията. Трудно се работи по поръчковите убийства”, сподели още Цветанов.

Той разяснява и шесторното ликвидиране в Нови Искър.

" Лично аз имам запаси, че тези убийства са свързани с подобен лекомислен претекст. Това най-вероятно е поръчково. Не може шест индивида да бъдат убити ей по този начин поради някаква хипотетична любов”, на мнение е Андрей Цветанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР