Покана за пътуване“ е най-подходящото място Ева Соколова да представи

...
Покана за пътуване“ е най-подходящото място Ева Соколова да представи
Коментари Харесай

Проф. Ева Соколова описа в книга приключенията си на пет континента

„ Покана за пътешестване “ е най-подходящото място Ева Соколова да показа книгата си „ Пътувам, виждам, мисля “, излязла наскоро. Защо? Ще научите персонално от нея. Тя е професор по физикохимия. Специализирала е като Хумболтов стипендиант в Германия, а докторската си дисертация е защитила в Московския химикотехнологичен институт Менделеев. Автор е на близо 15 книги – учебници по специалността, научнопопулярни произведения за деца и възрастни в региона на химията, есета за брака, монография за своя жанр и даже на томче с изпитани готварски предписания. А в този момент и на пътеписи с наблюдения и размисли.


С починалия си брачен партньор, известния правист и парламентарист Йордан Соколов, споделят разнородни ползи в региона на музиката, изобразителното изкуство и литературата, само че една от най-големите им общи пристрастености са пътешествията. Техният брак, траял 45 години, е ярка илюстрация на рубриката „ Инвестирайте в мемоари “.

Но да се върнем на въпроса „ Защо книгата ѝ безусловно би трябвало да бъде показана в „ Покана за пътешестване “. Ами тъй като концепцията ѝ хрумнала при предходното ѝ присъединяване в предаването. Казала си госпожа Соколова „ Я, какъв брой неща си припомням в елементи. Преди да съм ги не запомнила, ще ги опиша в книга “.


Когато слушате описа с безотказната ѝ памет за места и хора, надали ще повярвате, че проф. Ева Соколова навлиза в 89-ата си година. Действието в книгата ѝ „ Пътувам, виждам, мисля “ се развива на съвсем всички континенти.

Проф. Соколова освен пътешества. Тя се образова, опознава култури и религии, съхранява ги в мозъка си и ги вплита в размишления. В дома ѝ стените са покрити с картини, а спомените от посетените страни са на всички места. Но най-живи и пъстри са в мозъка на домакинята.


Разговорът с проф. Ева Соколова за новоиздадената ѝ книга „ Пътувам, виждам, мисля “ бе оцветен освен с насъбраните усещания, а и със споделената ѝ мъдрост – за Мексико, Египет, Китай, Мароко…

Можете да го чуете в звуковия файл.
Снимки: персонален списък на Ева Соколова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР