Пожелавам на всички щастлива Нова година - успех и здраве!“ Това

...
Пожелавам на всички щастлива Нова година - успех и здраве!“
Това
Коментари Харесай

Шимунджа: Основната ни цел е да сме шампиони

„ Пожелавам на всички щастлива Нова година - триумф и здраве! “

Това сподели треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа на първата си конференция за 2023-та, която бе във връзка старта на зимната подготовка.

„ Много неща към този момент знаете. Вие е добре да си спомняме какво сме постигнали. Всички тези достижение от предходната година се надявам да ни стимулират за по-добри през идната. На верния път сме. Най-важната ни цел е да сме първенци. Всичко друго е бонус. Ще работим крепко, тъй като имаме качества и място да създадем напредък ”, стартира Шимунджа.

„ Имаме още една цел – да бъдем по-силен треньорски състав. Затова към този момент имаме Светльо Дяков. Той е жива легенда на клуба и чакам доста от него ”.

„ Трябва да работим крепко. Най-главната цел е да освежим тима и новите играчи да се приспособяват най-бързо. Трябва да станем по-агресивни като тим във високата преса. Трябва да подобрим положителните неща, които имаме. Зимната подготовка е подготовка за цялата година. Трябва да бъдем доста амбициозни, с доста пристрастеност, предпочитание да всички ние да имаме душeвност и да мислим като спечелили. Футболистите към този момент го знаят – ще работим доста, доста крепко ”, сподели още той.

„ Ще създадем тази подготовка за постройката. Добре е, че имаме играчи, които могат да играят на разнообразни позиции. Надявам се новите да се приспособяват допустимо най-бързо. Знам, че това е първата работа на Дяков като треньор. Очаквам доста от него. Не предстои на въпрос дали може да се оправи. Знаете Иван Цветков, беше страховит състезател. Той е в нашия скаутски отдел. Идеята е да бъде част от нас по време на подготовката в Турция, особено за атакуващите играчи. След това ще остане на неговата позиция като скаут “, добави Шимунджа.

„ Много пъти съм чувал, че подготовката, която вършим се прави за началото или средата на шампионата. Винаги съм работил да стартираме сезона по най-хубавия вероятен метод. Ще забележим дали ще сме в най-хубава форма против Андерлехт или в първия мач за шампионата. Начинът, по който мислим ние, е да сме в най-хубавата си форма постоянно. Нищо от това няма да се промени. Най-голямата цел е да сме първенци на България “.

„ Смятам, че това е доста добре за българския футбол и дава доста варианти за всички тимове. Смятам, че всички играчи, които демонстрират положителни неща на тренировката заслужават да играят. Това е положително решение, което федерацията е взела “, сподели Шимунджа във връзка увеличението на групата за мач до 20 футболисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР