Пожари, обхванали ниска растителност, наложиха евакуация на повече от 1500

...
Пожари, обхванали ниска растителност, наложиха евакуация на повече от 1500
Коментари Харесай

Китай се бори с пожари и удължава режима на тока за предприятията

Пожари, обхванали ниска растителност, постановиха евакуация на повече от 1500 души в Югозападен Китай . Заради рекордно високите от седмици температури и продължаващата суша бе продължен и режимът на тока за фабриките , съобщи Асошиейтед прес.

Някои молове в мегаполиса Чунцин бяха затворени през по-голямата част от деня ,за да се понижи потреблението на електричество. Работното време на комерсиалните центрове е лимитирано от 16 до 21 часа, заяви Китайската национална телевизия.

Заради сушата и жегата насажденията изсъхнаха, а равнището на реките спадна, в това число на най-дългата река Яндзъ. Това наложи спиране на товарните транспорти по вода и увеличи търсенето на електрическа енергия поради по-интензивното потребление на климатици. Държавните медии оповестяват, че държавното управление ще се опита да опази есенната зърнена годишна продукция, която е 75% от годишната обща годишна продукция, като изстрелва химикали в облаците, с цел да се опита да провокира дъжд.

Китайското дружество „ Лиър Кемикъл Ко “ сподели, че нейните фабрики в градовете Цзинян и Гуанан в провинция Съчуан са получили разпореждане за удължение на режима на електрическа енергия до четвъртък.

Фабриките в Съчуан, които създават процесорни чипове, слънчеви панели, съставни елементи за коли и други индустриални артикули, трябваше да затворят или да лимитират активността си предходната седмица, с цел да пестят сила, с цел да има за семействата при температури, достигащи 45 градуса. В офиси и търговски центрове бяха спрени климатиците, асансьорите и осветлението.

Власти на Шанхай оповестиха, че в източния китайски търговски хъб, компанията „ Тесла “ и един огромен производител на коли са спрели производството си предходната седмица заради спиране на доставките на съставни елементи от Съчуан. Провинцията получава 80% от силата си от ВЕЦове.
Китайското държавно управление споделя, че това лято е най-горещото и най-сухото в историята на Китай, откогато е почнало отчитане на стойностите през 1961 година Температурите надвишиха 40 градуса през последните дни. Повече от 1500 поданици са преместени във краткотрайни центрове за настаняване, до момента в който към 5000 цивилни и военни са мобилизирани да се оправят с пожарите, заяви през днешния ден китайската новинарска организация Синхуа.
Изпратени са хеликоптери, които изриват вода върху пожарите. През 2019 година горски пожар в планините на провинция Съчуан взе 30 жертви - пожарникари и доброволци. Все още няма известия за смъртни случаи вследствие на горещата вълна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР