Пожар в стърнище запали широколистна гора и унищожи 58 дка

...
Пожар в стърнище запали широколистна гора и унищожи 58 дка
Коментари Харесай

Пожар унищожи 58 декара гора в Дуловско

Пожар в стърнище възпламени широколистна гора и унищожи 58 дка от нея. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Силистра. Произшествието стана в региона на село Овен. Пламъците са загасени от огнеборци от пожарната в Дулово и чиновници на Държавното горско стопанство. Спасени са 65 дка от гората и две къщи.

Други три пожара, зародили през вчерашния ден, са потушени от екипи на противопожарните звена в региона. Горели са сухи треви край село Сяново и село Коларово и боклуци в село Калугерене. Няма материални вреди. Спасени са две къщи, царевичен блок и овощна градина.

Високите летни температури и продължителното засушаване усложняват пожарната конюнктура в региона, предизвестяват от пожарната в Силистра. В особена заплаха са горите, които елементарно могат да бъдат наранени от зачестилите в последно време пожари в сухи треви.

Най-често горските пожари пораждат от изхвърлени неизгасени клечки кибрит или фасове. Причина могат за бъдат също небрежната работа с огън на служащи, пастири и туристи; механически неизправните транспортни средства; детската игра с огън; мълниите; късите съединения и повреди на електрически далекопроводи; неконтролираното палене на битови боклуци или суха тревна растителност наоколо до горски масиви.

Общо 159 пожара са гасили огнеборци в страната през миналото денонощие, оповестиха от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) на уеб страницата си. При пожарите няма починали и потърпевши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР