Пожар с огромни щети в стопанство в Петрич. Според потърпевшите

...
Пожар с огромни щети в стопанство в Петрич. Според потърпевшите
Коментари Харесай

Пожар с огромни щети в стопанство в Петрич, подозират умишлен палеж

Пожар с големи вреди в стопанство в Петрич. Според пострадалите става дума за тенденциозен палеж. Унищожен е хамбар, в който се съхранявала храната на стотици животни за зимата. На мястото са открити туби от бензин. Земеделците са украинци, които от дълго време живеят в града.

„ Изгоряха комбайни, балировачки, трактори, както и храната за нашите животни. Имаше към 1500 кръгли бали по 450 кг люцерна и 3000 дребни бали. Животните ни останаха без храна за зимата. Само тя коства над половин милион лв. ", изясни Павел.

На камери се виждат силуети на хора, които излизат от фермата. „ Не мога да схвана какъв човек би трябвало да си, с цел да посегнеш на животни, които сами не могат да набират храната си. Как е допустимо през 21 век да се случват такива неща ", допълват пострадалите.

Земеделците изясняват, че нямат спор с никого. Категорични са, че няма да се откажат и не престават напред. „ Няма да ни изгонят! Ще работим още повече ", безапелационен е Павел. Потърпевшите имат към 200 крави и толкоз биволи. Животновъди към този момент се отзовават, с цел да оказват помощ с храна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР