Пожар обхвана склад с машинно масло и гуми на пристанището

...
Пожар обхвана склад с машинно масло и гуми на пристанището
Коментари Харесай

Голям пожар на пристанището в Бейрут месец след мощната експлозия

Пожар обхвана склад с машинно масло и гуми на пристанището в Бейрут, заяви боен източник, представен от " Ройтерс ".

Инцидентът породи малко повече от месец след в ливанската столица.

Пожарът е зародил в свободната безмитна зона на пристанището, изпращайки голям дирек от пушек над града . Военният източник разясни, че повода за пожара към момента не е известна.

This is allegedly a video of the fire shared with me by a friend.
— Sunniva Rose (@Sunniva_Rose)
Телевизионни фрагменти демонстрират пожарникари да се пробват да потушат пожара на пристанището.

Ливанската войска подреди на хората от региона на пожара да се изтеглят. Армията разясни, че употребяват хеликоптери за преодоляване на пожара.

Ръководителят на Червения кръст в Ливан разяснява, че няма заплаха от детонация вследствие на огнената буря и удостовери, че няма потърпевши хора, макар че няколко души са обгазени.

Около 190 души починаха при детонацията предишния месец. На 4 август две детонации породиха на пристанището в Бейрут. 300 000 души останаха без дом вследствие на извънредно мощната втора детонация. Взривът е обвързван с към 2750 тона амониев нитрат, което е равнозначно на към 1,2 килотона тротилов еквивалент. Амониевият нитрат е бил иззет от ливанското държавно управление от транспортен съд и е бил съхраняван на пристанището в продължение на 6 година без нужните ограничения за сигурност. Експлозиите провокираха земетресение с магнитуд 3,3 по Рихтер, усетено в Турция, Сирия, Израел и някои елементи на Европа. Ливанските управляващи проверяват няколко аргументи за нещастието: външна интервенция, немарливост или случай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР