Пожар на бензиностанция в Румъния предизвика експлозия, при която загина

...
Пожар на бензиностанция в Румъния предизвика експлозия, при която загина
Коментари Харесай

Един загинал и много ранени при две експлозии на бензиностанция в Румъния

Пожар на бензиностанция в Румъния провокира детонация, при която почина минимум един човек, а още осем бяха ранени, което докара до евакуация в региона. Втора детонация на бензиностанцията рани 26 пожарникари, оповестиха от службата за незабавна помощ.

Експлозиите са станали на бензиностанция, която обезпечава полутечен газ – гориво, употребявано като опция на бензина и дизела в някои транспортни средства. Инцидентите са станали в град Креведия, на към 30 км северозападно от столицата Букурещ.

 
Европейската система за гражданска отбрана е задействана, повече от несъмнено е, че някои ранени ще бъдат трансферирани в лечебни заведения в Италия и Белгия. 
Марсел Чолаку – министър председател на Румъния

Няколко потърпевши с изгаряния са били превозени до лечебни заведения в Букурещ за лекуване, като най-малко един от тях има тежки пострадвания. Румънската работа за незабавна помощ заяви, че втората детонация е станала малко след първата, когато на терен към този момент са работили пожарникари, с цел да потушат пламъците.

Жителите на региона са били евакуирани в радиус от 750 метра към бензиностанцията.

Видео в обществените мрежи сподели, че огънят се е популяризирал в прилежаща равнища и последователно е обхванал суха растителност. Няколко къщи и коли са потърпевши.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР