Пожар избухна в събота вечерта в студентските общежития на Университет

...
Пожар избухна в събота вечерта в студентските общежития на Университет
Коментари Харесай

Отоплителен уред предизвика пожар в студентско общежитие в Бургас

Пожар избухна в събота вечерта в студентските общежития на Университет " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас. Сигналът е подаден малко преди 23 часа. Студентите са били евакуирани, няма потърпевши, съобщи.

Огънят е тръгнал от стая на 11 етаж от оставен без контрол отоплителен апарат.

" Момичето е студентка, помолихме здравна помощ да я прегледат, само че тя не е била вътре в стаята, когато е зародил пожарът е нямало никой. Силно обезпокоена е, уплашена, само че другояче не е потърпевша. Щетите са единствено в стаята, обгоряла е леко и врата на отсрещната стая. Студентите са се пробвала сами да гасят с пожарогасители, само че не са съумели, защото пожарът към този момент се е бил развил ", съобщи за DarikNews комисар Николай Николаев - шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

Йоана е една от студентите, които вършат опит да изгасят сами пламъците:

" Аз съм отговорник на тези три етажа, носихме вода, само че не се получи. Пожарът е станал от духалка, оставена духалка, макар че предизвестяваме всички, че не би трябвало да се оставят духалки без контрол ”.

При експлоадирането на пламъците се е присъединила пожаро-известителната апаратура и всички в общежитието са се евакуирали.

Марина подава сигнала на тел. 112:

" Моята стая гледа към трети блок. Чух някакво пукане, след това чух зов. Погледнах, имаше пламъци, бяха още първоначално. Подадох сигнала. Веднага пристигнаха екипите на пожарната и полицията. Хората слязоха доста бързо и за благополучие няма потърпевши, единствено вреди по постройката... ".

Момче, което страда от астма, беше прегледано на място от екип на Спешна помощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР