Поисканата от премиера Бойко Борисов оставка на шефа на областната

...
Поисканата от премиера Бойко Борисов оставка на шефа на областната
Коментари Харесай

Вътрешният министър не прие оставката на шефа на полицията в Бургас

Поисканата от премиера Бойко Борисов оставка на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас поради разиграването на жители пред Догансарай се оказа спектакъл. Вчера, откакто протестното плажуване на брега в парк Росенец завърши, вътрешният министър Младен Маринов разгласи, че няма да одобри оставката на старши комисар Радослав Сотиров.

" Обсъдихме обстановката, основала се до плаж „ Росенец “. Говорих с кмета и шефа на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето само вярното решение, с цел да няма ескалация. Професионалното управление отбрани дейностите на шефа на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров ", показва Маринов, представен от Дарик радио. " При това състояние няма да приема оставката му и ще рапортувам на премиера Бойко Борисов ", добавя той.

Вчера локалните управляващи в Бургас не позволиха законно съгласувания митинг на жители, които желаеха достъп до плажа на Доган. Въпреки че Движение за права и свободи бе поискало позволение да организира всеобщо мероприятие след уредниците на плажуването, полицията и общината в Бургас пуснаха последователите на Доган до сараите му, а другите жители бяха разигравани няколко часа, като се стигна и до конфликти. В последна сметка кметът на Бургас Димитър Николов, който се показа в ролята на омиротворител, води протестиращите до плажа по обиколен маршрут, където те стигнаха под полицейски конвой.

След успокояването на пристрастеностите в Росенец, министър председателят Борисов изиска оставката на комисар Сотиров, който незабавно я подаде. Сега обаче, след решението на Маринов дейностите на полицията в Бургас, която на процедура обслужи проекта на Движение за права и свободи с тъпчене на законовите процедури, остават безнаказани. Вместо това министър председателят Борисов и цялото управление на Министерство на вътрешните работи повтарят, че полицията образцово е изпълнила отговорностите си да опази публичния ред.

 
Под полицейски конвой протестиращите се добраха до плажа на Доган
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР