"Поисканата оставка на Караянчева е инструмент в предизборната ситуация". Така

...
"Поисканата оставка на Караянчева е инструмент в предизборната ситуация". Така
Коментари Харесай

Поисканата оставка на Караянчева е инструмент в предизборната ситуация, смята Албена Танева

"Поисканата оставка на Караянчева е инструмент в предизборната обстановка ". Така разяснява пред БНР доцент Албена Танева - политолог и академични учител, подписката с искане за отстраняването на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, подкрепена от 96 народни представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, импортирана в деловодството на Народното събрание. Тя акцентира, че настояването за оставка може да се гледа и в светлината на търсенето на консолидация на политическите субекти в процеса по-нататък.

"Всички търсят да максимизират своите резултати при изборите, когато и са проведат те, извличайки пределно потребното от една към този момент хронична рецесия.... Въпрос на извънредно умеене на всяка една от политическите сили е да се държи по този начин, че не просто да е добра в инженеринга, а да е добра в това, което ще бъде денят, който е по-късно ", счита политологът.

Доц. Танев изясни, че този ден - след изборите - ще е един развой и когато към този момент има нова настройка в идващия парламент, да се оправят с излъчването на органите на власт, които да се оправят със обстановката по този начин, че да не попаднат в слаба позиция.

Тя разяснява, че в предизборна обстановка е обикновено всяка от политическите сили да се нарежда по този начин, че да е разпознаваема не против какво е, а в случай че бъде тя на власт, кои ще бъдат водещите позиции, към които тя ще построи ръководството. "Ако е опозиционна, също е добре да е разпозната какво ще утвърждава. Истинското политическо водачество е това, което е разпознато освен в предизборния интервал, а и по-късно. С какво водачите са нужни на гласоподавателите? Това е умеенето да задържат следовничеството, което значи да се поддържа всеки един политически деятел от самото начало, което значи, че ще се държи сметка за честността и така нататък ", изясни Тонева.

Според доцент Танева възможната оставка на Цвета Караянчева няма да задълбочи политическата рецесия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР