Похитителят търси публичност и някакъв вид съчувствие от страна на

...
Похитителят търси публичност и някакъв вид съчувствие от страна на
Коментари Харесай

Психиатър с ужасни разкрития за заложническата драма, психопатът е тръгнал да убива

Похитителят търси гласност и някакъв тип състрадание от страна на обществото, че е прочувствено излъган, разяснява доктор Герев

41-годишният мъж от Лом, който от ревнивост нахлу в къщата на обичаната си в благоевградското село Вълково, рани татко й и взе за заложници нея и майка ѝ, е умопобъркан. Той е тръгнал с настройката да убива, само че в следствие е размислил и с помощта на положителната реакция на експертите от Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи не се е стигнало до огромния покруса. Това сподели психатърът доктор Веселин Герев в изявление за „ Тази заран “ по бТВ, обещано по телефона. 

„ Имаме следващия случай на умопобъркан, който по прочувствени аргументи потегля да раздава по собствен метод правораздаване. Човекът е в положение на безспорен рецидив и дейностите му са предвидими “, изясни той.

„ Успях да се срещна с всичко, което той е разгласил в обществените мрежи. Написано е малко примитивно и необразовано. То демонстрира един характерен жанр на вербална експанзия от умопобъркан “, съобщи доктор Герев. 

„ Това е човек с престъпни прояви. Бил е и в заведения за оказване на психиатрична помощ, което значи, че и различен път е имал такива нападателни моменти. Вербалната и физическата експанзия при него са част от неговия темперамент “, добави той.

„ Мъжът обаче самичък подава сигнал към управляващите и даже предизвестява за действието, което ще извърши три дни по-рано. Това не е ли необичайно за човек, който е достигнал връхната си точка в ревността и в страстите си? “, попита водещият Златимир Йочев.

„ На пръв взор наподобява по този начин, само че е безусловно типично, тъй като градацията е вербална към физическа. Целта на заканите, които е отправил, е да вразумят по някакъв метод жертвите и те да станат по-сговорчиви и да изпълнят желанията му. В последна сметка се стига и до физическата експанзия. Тя е усърдно подготвяна от него “, разяснява Герев. 

„ Новият миг е, че той стриймва действието във Facebook. Шокира ме обстоятелството, че към 1500 индивида са го гледали онлайн това, което значи, че хората търсят подобен вид представление и драми “, показа той.
 
„ Големият проблем е, че той евентуално ще получи доста утвърждение онлайн, което демонстрира, че огромна част от обществото има подобен вид настройки – нападателни, и евентуално претърпява ревностни прочувствени проблеми “, акцентира психиатърът.

Защо му е на похитителя да демонстрира това, попита го водещата Мария Цънцарова. 

„ Той търси гласност и някакъв тип състрадание от страна на обществото, че е прочувствено излъган. Емоционалният проблем в множеството случаи дава доста по-мощен подтик, прави човек доста по-агресивен и нечовечен “, изясни той.

„ Въпреки всичко обаче виждаме професионалното отношение на сътрудниците от психичната лаборатория на Министерство на вътрешните работи, които са направили съвършена спешна намеса – съумели са да успокоят неговото вътрешно напрежение и желанието му да тормози жертвите си. Развръзката за тях е добра. Остава импулсивният акт, който той е направил първоначално, като е прострелял бащата на жертвата “, съобщи доктор Герев. 

„ Цветан е тръгнал с желанието да ги убива, само че при стичане на събитията и заради обстоятелството, че е прострелял мъж и че са се намесили чиновници на полицията, последователно е размислил. Това демонстрира, че постоянно при ревността страстта е толкоз бурна и води до късо-съединителни импулсивни реакции “, изясни той.

Когато ревността се демонстрира по подобен метод, какво споделя това за похитителят, попита Цънцарова. 

Профилът му е типично психопатски, сподели още специалистът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР