Погребват кралица Елизабет Втора до покойния ѝ съпруг принц Филип.

...
Погребват кралица Елизабет Втора до покойния ѝ съпруг принц Филип.
Коментари Харесай

Погребват кралица Елизабет Втора до принц Филип

Погребват кралица Елизабет Втора до починалия ѝ брачен партньор принц Филип .

Това ще стане на частна траурна гала в замъка " Уиндзор ". Тленните остатъци на Елизабет Втора ще бъдат положени до починалия ѝ брачен партньор принц Филип в мемориалния параклис " Сейнт Джордж ", който умря предходната година на 99-годишна възраст. 

В гробницата на мемориала на крал Джордж VI са заровени родителите и сестра ѝ Маргарет.
 кралица заравяне БГНЕС
На церемонията ще участват всички от свитата на Нейно величество и нейните близки . От ковчега ще бъдат свалени короната и скиптъра на Елизабет Втора, които ще бъдат защитавани до коронацията на крал Чарлз Трети. 

Службата ще стартира към 18,00 часа българско време, а самото заравяне ще бъде осъществено в стеснен фамилен кръг към 21,30 ч. 

Кралицата почина на 8 септември, на 96-годишна възраст, след 70 години на трона.

Светът се елементарни с кралица Елизабет Втора на траурна гала, която се състоя в Уестминстърското абатство по-рано в понеделник. На нея присъстваха около 500 високопоставени политици, измежду които и българският президент Румен Радев.
 кралица заравяне БГНЕС
Изборът на Уестминстърското абатство в Лондон е било едно от желанията на кралица Елизабет Втора, въпреки да нарушава вековна традиция. Там тя се омъжва за принц Филип. Нейната коронация също се е състояла там през 1953 г. 

Замъкът " Уиндзор " , където ще бъде положена кралицата, е най-старият в Англия и е знак на Обединеното кралство. Бил е непрекъснато населяван от 40 монарси в продължение на съвсем 1000 години - и е имал изключително значение за починалата кралица Елизабет Втора през целия й живот. Като младеж тогавашната принцеса Елизабет е изпратена в замъка по време на Втората международна война, когато Лондон е изправен пред опасността от бомбардировки. Кралицата употребява голямата резиденция, с цел да приема монарси и държавни глави през цялото си дълго ръководство. Съвсем неотдавна тя го направи собствен непрекъснат дом по време на пандемията от ковид.

Погребението на кралицата се трансформира в най-гледаното събитие в историята на малкия екран. 

Кралският печал ще продължи още една седмица - до края на 26 септември.

Очаквайте детайлности! 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР