Поетични послания усмихват минувачите по бургаската улица “Александровска. Стиховете, отпечатани

...
Поетични послания усмихват минувачите по бургаската улица “Александровска. Стиховете, отпечатани
Коментари Харесай

Хвърчащите хора с поетични послания към жители и гости на Бургас

Поетични послания усмихват минувачите по бургаската улица “Александровска ”. Стиховете, отпечатани на пана са на млади бургаски създатели, участници в Клуб по креативно писане към Център за млади гении, Бургас.

Инициатива е на Фондация “Шанс за децата и природата на България ” и Община Бургас.

" Чудесно е за младите създатели да знаят, че родният им град се радва на наличието им и ги поддържа – подобен е недвусмисленият жест на Община Бургас. Важно е за надарените младежи да знаят, че съществува място в нашия град, където ще попаднат измежду себеподобни и ще бъдат подкрепени в развиването си. ", показа доктор Добрина Топалова, началник на Клуба по креативно писане към центъра за надарени деца в града.

Вече три години младежите от клуба по креативно писане " Хвърчащите хора " се образоват гратис по стратегия " Шанс за гения на Бургас ", даваща опция на даровитите бургаски деца да надграждат знанията и уменията си в разнообразни сфери на науката и изкуството.

“Нашата задача е да ги поддържаме, насърчаваме, въодушевяваме и да им предоставяме поле за изява. Благодарим на Община Бургас за доверието. Ще сме щастливи, в случай че работата ни срещне по-голяма поддръжка от страна на учебните заведения в града, тъй като имаме един общ интерес - бъдещето на децата ни и бъдещето на България! ”, разяснява Лилиана Славова, създател на Център за млади гении и ръководител на Фондация “Шанс за децата и природата на България ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР