Поетът на Орлиновата махала в Благоевград Славимир Андонов, известен в

...
Поетът на Орлиновата махала в Благоевград Славимир Андонов, известен в
Коментари Харесай

Ей така се прави! Поетът гурбетчия Батко Лео се върна от Острова и вдигна купон за рождения си ден, за който дълго ще говорят в Благоевград

Поетът на Орлиновата махала в Благоевград Славимир Андонов, прочут в поетичните среди с псевдонима Батко Лео, стана на половин век, написа Struma.bg. 50-годишното помъдряване бе отпразнувано уместно в известна благоевградска кръчма с другари и близки, а подготовката за събитието започва още преди месец, когато Батко Лео се завърна от гурбет в Лондон за малко в родния си град, с цел да приготви тържеството.

Честването закупи измеренията на турне – преди седмица гурбетчията с лирична душа събра свои близки и другари в Стара Загора, което бе самобитна загрявка преди кулминационния прием в Благоевград. Като същинска шоузвезда Батко Лео смени няколко пъти формалния тоалет, с цел да се превъплъти в българин от остаряло време, препасан с тъкана престилка, за която послужи покривката от масата. В този си тип той извърши Танца на 50-годишните с пура в ръка, а най-после духна и свещичките на тортата, за която се погрижи брачната половинка му.


Прочувствено приветствие Лео получи от известния реализатор на македонски песни Иво Попов:

„ Честит 50-и празник на поета на Югозапада /в настоящето/ Батко Лео… който трансформира думите в рима, и както споделя той, дори и за трима. Батко Лео стартира да написа неотдавна, преди 2-3 години, като получава ентусиазъм от доста персони, само че съгласно мен получава заложба свише… а към този момент има и задоволително стихотворения за издаване на стихосбирка. Пожелавам му доста здраве и да развие дарбата, дадена му от Бога, изцяло, като напише повече стихотворения за българите и за България, без значение че ориста го изпрати на Острова, във Великобритания… Бъди здрав и благополучен, Батко Лео! “, написа на Facebook страницата си изпълнителят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР