„Поетапно и на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19

...
„Поетапно и на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19
Коментари Харесай

Борисов: Май - юни вече ще излизаме от пандемията

„ Поетапно и въз основата на резултатите от имунизирането против COVID-19 и оздравелите пациенти започваме разхлабване на ограниченията “, съобщи в Бяла министър председателят Бойко Борисов.

Той посочи, че детските градини и ясли ще бъдат още веднъж отворени от 5 април. Обсъждат се и разновидностите за връщането на учениците от 12 април по избрана скица.

Ще се позволи действието на откритите площи на заведенията, заведенията за хранене, кафенетата, а театри, галерии, музеи, филхармонии, консерватории ще отворят при избран потенциал – първо на 30%, идната стъпка ще е при претовареност на 50%. Предвижда се също отпадането на възбраните и за фитнеси и спа центрове.

„ В тази извънредно тежка обстановка в света това е оптималният вид сред използването на ограничения и психическото здраве на хората “, уточни Бойко Борисов.

Премиерът акцентира, че с помощта на напъните на Еврокомисията у нас до края на тази седмица ще дойдат 230 000 дози ваксини, а за месец април се чакат над 700 000.

„ Разчитам на всички персонални лекари, на всички наши медицински експерти да слагат по 10 000-15 000 ваксини дневно. Това значи, че ще достигнем към 1,5 милиона българи, които или да са имунизирани, или да имат отбрана с антитела след преболедуване и май - юни към този момент ще излизаме от пандемията “, съобщи Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР